HABER

Amerikalı Dickey'ın nişanlısı kurtarma operasyonunu anlattı

Araştırma yapmak için girdiği Morca Mağarası’nda mide kanaması geçirince 1040 metrede doktorların tedavi ettiği ABD’li Mark Dickey 11’inci günde yeryüzüne çıkarıldı. Kırk yaşındaki Dickey yaşadığı mutluluğu anlatırken ise, "Türk hükümetinin hızlı müdahalesi ve kaynak sağlaması hayatımı kurtardı. 'Yaşayamayacağım' dediğim noktaya gelmiştim. Yeniden yer üstünde olmak inanılmaz" ifadelerini kullandı.

Dickey'in nişanlısı Jessica Von Ord kurtarma operasyonu ile ilgili olarak şunları aktardı:

Mark şu an çok iyi, çok iyi baktılar bize. Ben de iyiyim yaralanmadım. Mark çok şanslı Türkiye'nin desteğini ve şu anki sağlık tedavisini aldığı için. Daha önceden kurtarma çalışmaları olmuş bir kişi olarak birçok kişiyi tanıyordum. Onlara güveniyordum. Bir sürü insan geldi o yüzden şanslı hissettim Mark'a bu yardımlar olduğu için. Türk hükümeti birçok zorluk olmasına rağmen bu operasyonu gerçekleştirdi.

Normalde onu görmek için mağaraya inmemiz gerekiyor, araştırmaları görmek için mağaralara inmemiz gerekiyor. Mağaraya indikten 1 hafta sonra Mark'ın hastalığı başladı.

Aşağıya götürdüğünüz her şeyi yiyebilirsiniz. Yanımızda götürdüğümüz mercimek, patates yedik. Kahve içtik. Kampa gittiğinizde yiyip içtiğiniz şeyler.

Dışarı çıktıktan sonra ilk kelimesi Jessica nerede oldu. Etrafında Türkleri gördüğü için çok mutlu oldu. Türk yetkililere çok teşekkür ediyorum. Benim ve Mark'ın hayatını kurtardılar. İlk başta hızlı bir şekilde benim yanımda götürdüğüm serumları sağladılar. Bir sürü kişi bize yardım ettiler özellikle Türk hükümeti.

Mark bu araştırmalara devam edecek. Mağaralar çok güzel yerler. Harika kaynaklar. Tekrar araştırmalara devam etmek istiyoruz.
Geçen sene de Türkiye'de bir araştırma yapmıştık. Türkiye'yi çok seviyorum. İstanbul en sevdiğimiz şehir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler