HABER

Kağıthane'de girdikleri evden aldıkları anahtarla araç çaldılar

KAĞITHANE'de, evden hırsızlık için 2 binaya giren 3 kişi, bir daireden aldıkları anahtarla ev sahibine ait hafif ticari aracı çaldı. Yüzleri maskeli şüphelilerin, karşılıklı iki binaya girişleri, binadan çıkıp çaldıkları araçla gidiş anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz pazartesi günü saat 04.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Plakası belirlenemeyen bir otomobille sokağa giren yüzü maskeli 3 kişi, bir apartmanın kapısını açarak içeri girdi. Kısa bir süre apartmanda kalan şüpheliler, daha sonra karşısındaki 4 katlı binaya yöneldi. Binanın dış kapısını açarak giren hırsızlık şüphelileri, katları dolaşmaya başladı. Şüphelilerden biri 3'üncü kattaki bir dairenin kapısını zorlayarak içeri girerken, diğer ikisi bina içinde gözcülük yaptı.
Salondaki masa üzerinde bulunan araç anahtarını alan şüpheli, daha sonra ev sahiplerinin yatak odasına yöneldi. Bu sırada çıkan gürültüye uyanan ev sahibi, yatak odasının kapısını açar açmaz hırsız ile burun buruna geldi. Ev sahibini karşısında gören hırsızlık şüphelisi panikle daireden çıkarak, kendisini bekleyen arkadaşlarıyla birlikte kaçtı.

Aracı çalınan kişinin oğlu Barış Celep, hırsızlık sonrası polis merkezine giderek şikayetçi olduklarını belirterek, Pazartesi günü sabahı sabah saat 04.30 civarlarında bir otomobille tam bulunduğumuz noktaya bir araçla gelerek buraya park ediyorlar. Arabayı buraya park ettikten sonra sokağın içerisine doğru yürüyorlar. Kameranın kadrajında gördüğümüzde 3 kişiler. O 3 kişi önce bizim apartmanın karşısındaki apartmana giriyorlar. Bir 5 dakika orada duruyorlar. Oradan çıktıktan sonra bizim apartmana giriş yapıyorlar. Yaklaşık 7-8 dakika bizim apartmanda duruyorlar. Bu sırada bizim üçüncü kattaki dairemize kapıyı zorlayarak giriyorlar. Anne ve babamın oturduğu daireye giriş yapıyorlar. Salondaki sehpanın üzerinde bulunan arabanın anahtarını alıyorlar. Anahtarı aldıktan sonra babamların odasına girmeye teşebbüs ediyorlar. Bu esnada ses çıkıyor, babam o sese uyanıyor. Babamın uyandığını fark eden hırsız hemen evden kaçarak çıkıyor. Babam son anda görüyor. Eve giren 1 kişi ama apartmana giren 3 kişi. Babam hırsızın kaçtığını gördükten sonra arabanın anahtarı aklına geliyor. Anahtara bakıyor, yerinde olmadığını görüyor. Kardeşimde olabileceğini düşünerek ona soruyor. Kardeşim anahtarın kendisinde olmadığını söyleyince aşağı iniyorlar. Bakıyorlar ki, araba park edildiği yerde yok dedi.
Kamera kayıtlarını inceledikten sonra hırsızları gördüklerini belirten Celep, Biz bunun üzerine karakola başvurduk. Gerekli yerlere bilgilendirmeleri yaptık. Bekliyoruz. Dileğimiz arabamızın bir an önce bulunması ve hırsızların gerekli cezayı almaları. Yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır diye düşünüyorum diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler