HABER

İstanbul'daki yangında ölen Akın Kıhrı ve Yılmaz Kıhrı Giresun'da toprağa verildi

İstanbul Gayrettepe'deki 'Masquerade' adlı gece kulübündeki yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetmişti. 29 kişiden işçi Akın Kıhrı (36) ve kaynak ustası babası Yılmaz Kıhrı'nın (59) cenazeleri Giresun'un Tirebolu ilçesinde toprağa verildi. Yılmaz Kıhrı’nın yeğeni Salim Kıhrı, "Bu resmen bir facia, bilerek işlenmiş bir cinayet. Havalandırma yok, içerisi kimyasal maddelerle dolu. Normalde güvenlik çıkış kapılarıyla 3 kapısı var 2’sini kapatmışlar. Kalan bir kapıya ulaşabilmen için de en az 5-6 dakika yürümen gerekiyor. Bu cinayet resmen başka bir şey değil" diye konuştu.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta 2 Nisan'da 16 katlı binanın -1 katındaki 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, o sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı. Yangın faciasına ilişkin başlatılan soruşturma 9 kişi, gözaltına alındı.

Yangında yaşamını yitiren Yılmaz Kıhrı ve oğlu Akın Kıhrı'nın cenazeleri Beykoz'da düzenlenen törenin ardından memleketleri Giresun'a getirildi. Baba ve oğlu için Tirebolu ilçesi Menderes köyünde cenaze töreni düzenledi. Cenazeye Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Özgür Özer ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazeye gelenler, acılı aile fertlerine taziye dileklerinde bulundu. Baba ve oğlu, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından öğle namazı sonrası kıldırılan cenaze namazının ardından, dualarla aile kabristanlığına toprağa verildi.

OYUNU KULLANIP İSTANBUL'A DÖNMÜŞ

Yangında oğlu ile hayatını kaybeden kaynak ustası Yılmaz Kıhrı'nın 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanmak için İstanbul'dan Giresun'a geldiği, ardından geri dönüp, tadilatta çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler