HABER

İspanya'da 14 katlı binada yangın! Bilanço ağırlaşıyor

İspanya’nın Valencia kentinde bulunan Campanar Mahallesi’ndeki 14 katlı bir binada dün yerel saatle 17.30'da çıkan yangının bilançosu artıyor. Yetkililer binada mahsur kalan 14 kişiden hiçbirinin sağ olmadıklarını düşündüklerini açıkladılar, itfaiye ekipleri küle dönen binaya cansız bedenleri aramak üzere girecek.

Valencia bölgesi acil servis yetkilisi Jorge Suarez Torres gazetecilere yaptığı açıklamada, faciada 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Torres, aralarında 7 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 14 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralanma nedeniyle tedavi altına alındığını aktardı.

14 KİŞİ KAYIP! İÇERİDE KALAN KİMSENİN YAŞADIĞI DÜŞÜNÜLMÜYOR

İtfaiyeciler bugün harap olmuş apartmana girdiklerinde 14 ceset daha bulmayı bekliyorlar. Yetkililer içeride mahsur kalan kimsenin hayatta olduğunun düşünülmediğini açıkladılar.

400'den fazla sakinin yaşadığı 138 dairenin bulunduğu binada mahsur kalan insanların arasında turistlerin de olduğu düşünülüyor.

BAŞBAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR, 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Valensiya Belediye Başkanı Maria Jose Catala içeride mahsur kalan kişilerin kimliklerinin belirlenemediğini vurgularken kentte üç günlük yas ilan edildi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de bugün olay yerinde incelemelerde bulunacak.

APARTMAN KÜLE DÖNDÜ

İspanya devlet televizyonu, 130'dan fazla dairenin bulunduğu 14 katlı binanın küle döndüğünü, söndürme çalışmalarında 22 itfaiye ekibinin yer aldığını ifade etti.

Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu gece saatlerine doğru söndürülebildi. Valencia Endüstri Mühendisleri Odası (COGITI) Başkan Yardımcısı Esther Puchades, binanın dış cephesinde "son derece yanıcı poliüretan kaplama" olması nedeniyle yangının çok hızlı yayıldığını belirtti.

YANGIN NASIL ÇIKTI?

Dün akşam çıkan yangın kısa sürede büyüyerek binanın tamamını sarmış, bina sakinleri balkonlarda kurtarılmayı beklemişti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, alevler bitişikteki diğer binaya da sıçramıştı.

Yetkililer yangında 7 kişinin yaralandığını belirterek çok sayıda kişinin de kurtarıldığını açıklamıştı.

NEDENİ EEKTRİK ARIZASI MI?

Valencia'nın şimdiye kadarki en kötü yangını olan yangının sekizinci kattan çıktığı düşünülüyor. İtfaiyecilerin ve polisin binaya girmesiyle birlikte olayın nedeni araştırılacak, ancak olası bir elektrik arızasıyla ilgili şüpheler halihazırda devam ediyor.

Hayatta kalmayı başaran sakinler  ilk alevlerin tespit edilmesinden sonraki 30 dakika içinde yangının hızla yayıldığını belirtiyor.

Yetkililer, evlerinden olan insanların otellere yerleştirileceğini söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler