HABER

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Zonguldak'ta 7 gemiciyi arama çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yapılan tüm çalışmalar hakkında bilgi aldım. 7 gemiciyi arama çalışmaları sürüyor. Valimizin koordinasyonunda hep birlikte gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İş yeri zararları ile ilgili ödemeleri valiliğimize aktardık. İlk etapta 50 milyon acil ödeme ödeneği, AFAD’dan 39 milyon insani yardım ödemesi yapıldı. 920 hane 4 buçuk milyon eşya zararı olmak üzere ödemeler yapıldı. 292 iş yerine 34 milyon lira hasar ödemesi yapıldı. Devletimiz afet durumlarında vatandaşımızın yanında. Biz Zonguldak’ımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hasar gören okulların onarımları Salı günü bitecek. Esnaflarımıza iş yeri zarar ödemelerini yaptık.

5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILMIŞTI

Geminin batmasının ardından 12 Türk denizciye ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birliklerinden SAT komandoları, kayıp denizcileri bulmak için havadan, karadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattı. Gemi personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, hafta sonu etkili olan fırtına nedeniyle denizdeki arama çalışmalarına ara verildi.

Havanın düzelmesi ile çalışmalar, yeniden başlatıldı. Çalışmalara, denizaltı kurtarma ve enkaz kaldırma kabiliyeti ile bilinen 'TCG Akın' isimli gemi de katıldı. Dalgıçlar da geminin batığında arama çalışması yaptı. Kayıp olan kaptan Cemal Turan, 3'üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için çalışmalar, 13'üncü gününde de sürüyor. Ali Sencer ARSLAN- Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler