HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'daki sel felaketine ilişkin açıklama yaptı

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur sele döndü. Yağmur sebebiyle çok sayıda evde su baskını yaşanırken araçlar da zarar gördü. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin yarın için de yağış uyarısında bulundu. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "1 vatandaşımız su altında kalan serasına kontrole gittiğinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye götürülen vatandaşımız ne yazık ki vefat etti" dedi. Antalya'nın Finike ilçesinde yaşanan sel felaketinden sonra 3 gün çeşme suyu kullanılmaması için duyuru yapıldı. Öte yandan Bakan Soylu afet bölgesinde incelemelerde bulunurken, '701 personel görevlendirildi. Şu ana kadar 497 araç hasar gördü.' açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’da selden etkilenen bölgelerdeki son duruma dair açıklamada bulundu.

Bakan Soylu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yağmurun 200 kg'ın üzerinde yağdığı yerler var. Yükseklerde daha yoğun ve şiddetli bir yağmur yağdı. Hem seralar hem de esnaf ve evler etkilendi. Ciddi bir sel hasarı var. İçinde bulunduğumuz çarşı, sokakta esnafın çok ciddi hasarı var. Hem yerin altındaki otoparklardaki araçlar hasar gördü, hem de selin sürüklediği araçlar zarar gördü. Seralardaki işçi evleri olmak üzere buradaki evler zarar gördüler.

Şu ana kadar 701 personel görevlendirildi. 497 araç hasar gördü. Yaklaşık 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi ama tespit devam ediyor.

Kumluca'da 50-55bin dönümlük sera olduğu değerlendiriliyor. 12 binlik dönümünde hasar var. Şükredeceğimiz tek bir şey var can kaybı ile karşılaşmamız olması. Kalp krizinden bir vefat var ama sele bağlı olup olmadığı tespitlerle belli olacak. 50 gönüllümüz var. 100 Jandarmamız geldi, sayıyı 500'e çıkaracağız. Belediyenin altındaki 3 dönümlük otoparkta araçlar var, tavana kadar su dolmuş durumda. Suyu çekeceği. Evlerin asansör boşluklarında ciddi su var, onlar da çekilecek. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a sabahtan beri bilgileri verdik.

Birçok afetle karşı karşıya kaldık, hiçbirinde vatandaşımızı yalnız bırakmadık, bırakmayız da Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm afetlerde talimatıdır; vatandaşımızın işini devam ettirebilecek duruma gelinceye kadar bu hal ortadan kaldırılıncaya kadar elden gelen yapılacak. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla buradadır. Cana bişey gelmedi, bizim tesellimiz budur. Diğerlerini el birliğiyle toparlayacağız.

Bizim ilk yaptığımız bu tip afetlerde ilk müdahaleyi yapmak, vatandaşımızın yanında olmak, hasar tespitlerini yapmak. Biraz sonra arkadaşlarla oturacağız, bir durum değerlendirmesi yapacağız. İlk müdahalelerimizi yaptık. Ne şekilde olursa olsun buradaki vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Diğer meselenin de nereden kaynaklandığını biliyorum, oraya da halel getirmeyecek bir çözüm bulmaya çalışacağız.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler