« Hürriyet.com.tr
ÖZET

Gündem 24 Saat - 05.02.2019

Gündem 24 Saat - 05.02.2019

ŞİŞLİ'DE SİT ALANI SÜRPRİZİ

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi. İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bölgenin tarihi dokusunun ve mimarinin korunması gerektiğine kanaat getirdi. 23 Kasım 2018 tarihli kararda “Bu alanda mevcut imar planlarıyla işlem yapılamaz” denildi.

İSTANBUL’DA 8 PYD/YPG’Lİ YAKALANDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye’den yasa dışı yollardan giriş yaparak İstanbul’a gelen 8 PYD/YPG’liyi yakaladı. Aramalarda, 1 kilo içeriği belli olmayan toz madde, örgütsel materyal ve dijital malzemeler ele geçti.

ANTALYA İÇİN FIRTINA UYARISI

Antalya için tam fırtına uyarısında bulunuldu. Özellikle kentin batı kesimlerinde etkili olacak fırtınanın saatteki hızının yer yer 100 kilometrenin üzerine çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'yı vuran hortum felaketinde 3 kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi de kaybolmuştu.

SOSYAL MEDYADA HACİZLİ ARAÇ BORSASI

Çok ucuza herhangi bir resmi işlem yapılmadan hacizli, yakalamalı araçlar satılıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan satışlarda hem alacaklılar hem de
arabayı alanlar mağdur oluyor.

MADURO'DAN PAPA'YA MEKTUP

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'a mektup yazarak, ülkedeki siyasi krizin çözümü için yardım istedi. Maduro, mektubunda, diyalog sürecine katkıda bulunmak için Papa'nın elinden gelen çabayı göstermesini talep etti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler