HABER

Fazla yolcu taşıyan minibüsler cam filmiyle görünmez oluyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında fazla yolcu taşıması yasaklanan minibüslerden bazıları 'filmli cam' ile içi görünmez hale gelerek, ayakta yolcu taşıyor.

Ülke genelinde koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışın ardından toplu ulaşım araçlarında yapılan düzenlemeler kapsamında minibüslerin fazla yolcu taşıması yasaklandı. Araçlarda camların ışık geçirgenliği en az yüzde 70 olması gerekiyor ancak İstanbul'da cam filmi takan bazı minibüs sürücüleri, araçlarının içinin görünmemesi için bu kurala uymuyor.  İçeride ışık da yakmayan minibüsler, içi görünmez halde ilerliyor. Kentin birçok noktasında çekilen görüntülerde içi çok sayıda yolcu bulunan minibüslerin cam ve ışık hilesiyle boşmuş gibi yollarına devam ettiği görüldü. 

Trafik ve Yol Güvenliği uzmanı Suat Sarı, “Bakanlık da  yan camlara film uygulamasını ulusal güvenlik açısından uygun görmüyor. Araçların içlerinin görünmesi lazım. Şüpheli durumların tespit edilmesini zorlaştırdığı sebebiyle yan camlara bu film uygulaması yapılmaması lazım" dedi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler