HABER

Fatih Camii'nde bıçaklı saldırı: Cami imamı ve bir kişi bıçakla yaralandı

İstanbul'da Fatih Camii içerisinde slogan atan Ömer Salgın'ı uyaran cami imamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ömer Salgın'ın bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Yaralanan Fatih Camii imamı ve Bilal Erdem hastaneye kaldırılırken, olaya ilişkin İstanbul Valiliği yazılı açıklama yaptı. Bakan Tunç, Bakan Yerlikaya ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş saldırıyla ilgili sert tepkide bulundular.

Olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii'nde meydana geldi. İddiaya göre, cami içerisinde slogan atan Ömer Salgın isimli şüpheli cami imamı Galip Usta tarafından uyarılarak dışarı çıkması istendi.

Üzerinde bulunan bıçakla Usta'ya saldıran Ömer Salgın, Fatih Camii İmam Hatipi Galip Usta ve o sırada camide bulunan Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken Ömer Salgın ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

MAYADAĞLI: İMAM USTA'NIN SAĞLIK DURUMU STABİL

Bezmialem Hastanesi Başhekimi Alpaslan Mayadağlı, Fatih Camii imamı Galip Usta'nın sağlık durumuyla ilgili CNN Türk'e açıklamalarda bulundu. Mayadağlı, "İmam Galip Usta 3 bıçak darbesi aldı. Soluk borusuna müdahale edildi. Durumu stabil durumda ve kontrol altında" dedi.

SALDIRIYA PEŞ PEŞE TEPKİLER

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: SALDIRIYI KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, X'ten yaptığı açıklamada "İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik menfur saldırıyı üzülerek öğrendik. Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Bu vesileyle Galip hocaya ve yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı lanetliyoruz." dedi.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ DEVAM ETMEKTEDİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise açıklamasında "İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

BAKAN YERLİKAYA: SORUŞTURMA HASSASİYETLE SÜRDÜRÜLÜYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X'ten yaptığı paylaşımda "İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “8 Ocak günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. isimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak, cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş, Ö.S. isimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır” denildi.

VALİ GÜL: ŞÜPHELİ YAKALANDI, OLAY ÇOK YÖNLÜ İNCELENİYOR

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem’e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: MENFUR SALDIRININ SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

CNN TÜRK İSTANBUL HABER MÜDÜRÜ DETAYLARI PAYLAŞTI

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, saldırıyla ilgili detayları paylaştı.  Ömer Salgın isimli şüphelinin camiye tekbir getirdiğini aktaran Uludağ, şüphelinin "Bu putları buradan çıkarın" diye bağırdığını bunun üzerine de cami imamının Salgın'ı uyardığını belirtti. Cemaatten bazı kişilerin şüpheliyi dışarı çıkarttığını ifade eden Uludağ "Şüpheli, bir süre sonra camiye tekrar geliyor. Cami imamıyla görüşeceğini söylüyor. O sırada da bıçağını çekiyor. Cami imamının yanında hafız genç var. Saldırgan ikisini de yaralıyor. Daha sonra olay yerine polis ekipleri çağrılıyor. Saldırganın poliste bir adet daha kasten yaralama suçundan bir sabıkasının daha olduğu bilgisi var. İlk etapta biraz akli dengesi bozuk kişi olarak değerlendirildi. Soruşturma devam edecek. Şu an için olayda bir siyasi yön yok değerlendirmesi var emniyet birimlerinde. Şüphelinin sorgusu devam ediyor." dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KINAMA MESAJI

Saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem’in bir şüpheli tarafından bıçakla yaralanmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu akşam İstanbul’da Fatih Camii’nde meydana gelen menfur saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Saldırıda yaralanan Fatih Camii imamı Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyor ve soruşturmanın titizlikle yürütülmesini temenni ediyoruz” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler