HABER

Esenyurt'ta aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Aleyna Nur Gökçe, son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde alkollü sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe son yolculuğuna uğurlandı. Hostes olmak isteyen Gökçe’nin tabutuna kırmızı fular konulurken, acılı aile kazaya sebep olan sürücünün en ağır cezayı almasını istedi.

Aleyna Nur Gökçe, 8 Kasım günü evine dönmek için yürüdüğü sırada Beylikdüzü istikametinde hızla ilerleyen Sezer H. yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu otomobil ile duvar arasında sıkışarak ağır yaralandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Gökçe yapılan tüm müdahalelere rağmen dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

"BURADA UÇACAKTI UÇAMADI, ORADA MELEK OLSUN UÇSUN"

Aleyna Nur Gökçe bugün Esenyurt Saadetdere Mahallesi Mevlana Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Aleyna’nın babası Recep Gökçe, ağabeyi Hakan Gökçe, annesi Dudu Çalboğazlı ve yakınları katıldı. Cenaze namazı öncesi konuşan Baba Recep Gökçe, "Kelimelerin bittiği nokta. Başka Aleyna'ların canı yanmasın, çok büyük ceza versinler. Müebbet de verseler benim içim ferahlamayacak, benim kızım geri gelmeyecek. 18 gün ancak dayanabildi benim yavrum, son anlarda artık yetmedi kalbi. Rabbimden mucize olmadı. Yavrum cennet kapılarına gitsin, çiçekler bahçesinde yüzsün.

Burada uçacaktı uçamadı, orada melek olsun uçsun. Hostes olmuştu uçamadı. Büyük ceza versinler, içim yanıyor. Bu cinayettir kaza değil. 13 sene önce de bir kadını öldürmüş, 40 gün yatmış çıkmış. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?" dedi. Ağabeyi Hakan Gökçe de konuşmasında "Hayallerimizi çaldılar. Geçmişe baktığımızda 14 yıl önce büyük ceza alsaydı bunlar olmayacaktı" ifadelerine yer verdi.

Aleyna Nur Gökçe’nin tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı. Aleyna Nur Gökçe’nin cenazesi Büyükçekmece Yeni Mezarlığa defnedildi.

2008 YILINDA BİR BAŞKA Kaza DAHA YAPMIŞ

Sürücü Sezer H.'nin 24 yaşındayken, 10 Mart 2008 tarihinde Avcılar'da 66 yaşındaki Satı Yılmaz'a çarparak ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. Karanfil Sokak'ta gerçekleşen kazada, sürücü Sezer H. o dönem çalıştığı şirket için mal dağıtımı yapıyordu. Aracın kasasındaki malları müşteriye verip kamyonetin kasasını kapattıktan sonra aracını hareket ettiren Sezer H. karşı yönden gelen bir araç gördü. Yolun her iki tarafında araçların park edilmiş olması nedeniyle karşı yönden gelen aracın geçmesi için kamyonetiyle geri geri giden Sezer H., o sırada karşıdan karşıya geçmekte olan Satı Yılmaz'a çarptı. Sağ tekerin altında kalan Yılmaz, hayatını kaybetti.

KUSURLU BULUNDU

Aynı gün tutuklanan sürücü Sezer H. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle Küçükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Sürücü Sezer H. "Kamyonetiyle geri geri giderken aynayı kontrol ettiğinde kimseyi görmediğini ve daha sonra bir şeyin üzerinden geçtiğini hissettiğini, olayın bu şekilde meydana geldiğini" söyledi. Bilirkişi raporunda, dikkatsiz ve özensiz seyri ve aracın arkasını yeterince kontrol etmemesi nedeniyle sürücü kusurlu bulundu. Ancak ölenin de karşıdan karşıya geçerken kurallara uymadığı, sürücü geri giderken sinyal sesi verdiğinin anlaşılması, iki tarafta park etmiş araçların bulunması karşısında sürücü Sezer H'nin tali kusurlu olduğu kaydedildi. Sezer H. 43 gün tutuklu kaldı.

ALT SINIRDAN CEZA VERİLDİ

21 Nisan 2008'de tahliyesine karar verilen sürücü Sezer H. hakkında mahkeme, 29 Temmuz 2008'de alt sınırdan ceza verdi. Sezer H. iyi hal indirimiyle 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme, kişiliğini, sosyal durumunu ve yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığı dikkate alarak cezayı 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi.

Mahkeme, mağdurun yakınlarının uğradığı zararı gidermediği gerekçesiyle Sezer H. hakkında hükmün açıklanmasını geri bırakmadı ve sürücü belgesinin 1 yıl süreyle geri alınmasına hükmetti. Bu karar, Yargıtay'da 2013 yılında onanarak kesinleşmiş oldu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler