HABER

Ehliyet muayenesine gitti, apar topar ameliyata alındı... Dengesini sağlayamayınca ortaya çıktı

İzmir’de, ehliyetini yenilemek için aile hekimine muayeneye giden 76 yaşındaki İnşaat Yüksek Mühendisi Ayhan Sönmez, doktorun yönlendirmesiyle yaptırdığı tetkikler sonucunda ‘sessiz beyin kanaması’ geçirdiğini öğrendi. Acil ameliyata alınıp sağlığına kavuşan Sönmez, “Hastalığımı tesadüfen öğrendim. Ehliyet muayenesi olmasaydım durumumun farkında olmayacaktım” dedi.

İzmir’de, mevcut ehliyetini yenilemek için aile hekimine giden İnşaat Yüksek Mühendisi Ayhan Sönmez (76), muayene sırasında dengesizlik durumunun tespit edilmesi üzerine, doktoru tarafından nöroloji bölümüne yönlendirildi. Nöroloji bölümünde yapılan tetkikler sonucu, halk arasında ‘sessiz beyin kanaması’ olarak bilinen Kronik Subdural Hematom geçirdiğini öğrenen Sönmez, özel bir hastanede Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Akay tarafından ameliyata alındı. Ameliyatı başarıyla gerçekleşen Ayhan Sönmez, sağlığına kavuştu.

‘ALT TARAFI BİR EHLİYET VERECEKSİNİZ, BU KADAR SIKINTIYA GEREK VAR MI?’ DEDİM AMA..”

Ehliyet değişimi için sağlık muayene belgesi almaya gittiğini anlatan Ayhan Sönmez, “Daha önce kullanmış olduğum ilaçlardan dolayı nöroloji, göz ve kulak burun boğaz bölümlerinden rapor almam gerektiğini belirttiler. Muayenenin ardından doktor beni nörolojiye yönlendirdi. Nörolojiye gittiğim zaman bazı belirtilerin tespit edildiğini ve önemli bir durumun olduğunu söylediler. ‘Sorun oluşabilir, hemen ameliyat olman gerekiyor’ denildi. Ben ısrarla ‘alt tarafı bir ehliyet vereceksiniz, bu kadar sıkıntıya gerek var mı?’ dedim; ama ısrarcı oldular. Ardından Doktor Ali Akay’a gittim ve o da durumun önemli olduğunu belirtti ve ameliyata alındım. Doktorlar beni yönlendirmeseydi, baştan sağma kontrol yapsalardı daha sıkıntılı bir durum yaşayabilirdim” diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler