HABER

Dışişleri Bakanlığı'ndan skandal haritaya tepki!

Papa Francisus'un tarihi Irak ziyaretinin Erbil ayağında büyük bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Papa şerefine bastırdığı pullardan birinde yer alan haritada Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dahil edildiği görülüyor. Dışişleri Bakanlığı yaşanan çirkin olaya tepki göstererek "Bir an önce açıklama bekliyoruz" dedi.

Papa Francisus'un tarihi Irak ziyaretinin Erbil ayağında büyük bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Papa şerefine bastırdığı pullardan birinde yer alan haritada Türkiye’nin doğusunun da Irak Kürt Bölgesi topraklarına dahil edildiği görülüyor. Dışişleri Bakanlığı yaşanan çirkin olaya tepki göstererek "Bir an önce açıklama bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler