HABER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Kara harekatı vahşeti katliama dönüştürür

Katarlı mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Fidan 'Kara harekatı vahşeti katliama dönüştürür' dedi.

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlar tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır. Sivillerin hedef alınması insanlığı karşı işlenen bir suç niteliğindedir, vicdan sahibi olan herkes buna dur demelidir. Bunu temin etmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Gazze'deki Filistinlilerin yurtlarında sürülerek atılmasına razı gelmiyoruz. İsrail bu yanlıştan acilen dönmelidirHemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardımlar için bir koridor oluşturulmalıdır.

İçinde bulunduğumu durumda ya daha büyük bir savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz.

Cumhurbaşkanımız yoğun bir liderler diplomasi içerisinde. Bu akan gözyaşı ve savaşın durması için yoğun bir gayret içerisinde.

Gazze'ye yönelik bir kara harekatı bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir.

Kınama ile eleştirmek ile bir yere varılmayacağını görüyoruz. Artık somut adımlar için harekete geçme zamanıdır. İsrail şiddet ile kalıcı güvenlik ihtiyacını karşılayamayacağını bilmelidir.

Çözümün yegane yolu bağımsız Filistin devletinin hayata geçirilmesi ile mümkündür. işte bu nedenle biz somut bir öneri olarak garantörlük mekanizmasını gündeme getirdik.

Filistin konusunda Katar'ın üstlendiği role büyük bir önem atfediyoruz. Son dönemde rehinlerin serbest bırakılması konusunda Katarlı kardeşlerimizin çabası takdire şayandır

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler