HABER

Deprem konutlarında sona doğru... Çalışmalar 7 gün 24 saat sürüyor

Adana’da depremzedeler için yapımına başlanan TOKİ Konutlarının Ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor. Konutlarda sona yaklaşılırken, işçiler evleri teslim edebilmek için 7 gün 24 saat çalışıyor. Adıyaman’da ise yapımı süren kalıcı konutların bazılarında teslim öncesi son rötuşları yapılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana'da, TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılması planlanıyor. Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 9 blok tamamlanırken, diğer blokların da inşası hızla sürüyor.

İŞÇİLER TAM KADRO MESAİDE

Ocak ayında kent genelinde ilk etapta bin konutun teslim edilmesi planlanırken, işçiler evleri teslim edebilmek için 7 gün 24 saat esasına göre 3 vardiya çalışıyor. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Ayrıca daire de kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli malı olduğu öğrenildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler