HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıl dönümü' video mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına seçme - seçilme hakkının verilişinin 87. yıldönümü dolayısıyla bir video mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Türk kadınının birçok hakkı Avrupa'dan önce elde ettiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları söyledi:
Türkiye, istiklal harbimizde destan yazan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Kadınlarımızın bu imkana Avrupa'daki hemcinslerin çok daha evvel kavuşması milletimizin kadınlara bakışını yansıtan önemli bir göstergedir. Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bu vizyonun maalesef ondan sonra gelen vesayetçi zihniyet tarafından devam ettirilmediğini görüyoruz.

Her ne kadar kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır. Ekonomiden eğitime kadar Gazi’nin mirasına ihanet edenler kadınlarımızın anayasal haklarını kullanmalarını engellediler. 2002 genel seçimlerinde kadın millet vekili sayısı 24’tü. 24 Haziran 2018 tarihinde 104 kadın milletvekiline ulaşmıştır. Haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile ulaşmışlardır. Türk kadının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yılını kutluyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler