HABER

Orman yangınlarına müdahaleler sürüyor

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği 7 kentin 14 ilçesindeki çalışmalar havadan ve karadan sürüyor. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan Manavgat'ın Kızıldağ bölgesindeki yangında alevler etkisini yeniden artırdı. Milas'taki mücadelede ise alevler rüzgarın da etkisiyle termik santrale 400 metre kadar yaklaştı. Tüm noktalarda kıyasıya bir mücadele veriliyor... İşte orman yangınlarının devam ettiği bölgelerde son gelişmeler...

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya'nın; Manavgat ve Gündoğmuş, Muğla'nın; Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer, Aydın'ın; Karacasu, Isparta'nın; Sütçüler, Denizli'nin; Tavas ve Güney, Hatay'ın; Dörtyol ve Adana'nın Feke ilçelerindeki yangınlar devam ediyor.

Dakika dakika yangınlarda son durum.

SAAT 18:15 DHA VE CNN TÜRK MUHABİRLERİ SON DURUMU BİLDİRDİ

DHA MUHABİRİ ALPARSLAN ÇINAR (MANAVGAT):
 Şu anda bir yangın söndürme uçağı geçti, sorti yapıyor. Birazdan o noktaya bir su atışı gerçekleştirecek. O noktaya öğle saatlerinden itibaren hem helikopter hem uçakla sık şekilde su atışı gerçekleştiriliyor. Bu da o noktadaki yangının önüne geçilmesinde büyük katkı sağladı. Bu dağın etrafında çok önemli yerleşkeler var. Isparta ve Konya Antalya orman arazilerinin tam sınır noktası burası. Yangın bu dağı aştıktan sonra Isparta ve Konya sınırlarına da girmiş olacaktı. Şu anda bir helikopter geliyor. O da bambisindeki suyu bu alana bırakmış olacak. O alanda yangının alevlerinin önüne geçildiğini söylemek mümkün. Manavgat'ta tek devam eden ve en önemli nokta burası diyebiliriz.

CNN TÜRK MUHABİRİ MUSTAFA BERBER (MİLAS):  Bölgede tek helikopter görev yapıyordu ancak kısa süre önce gökyüzünde 3 helikopter gördüğümü söyleyebilirim. Dumanların kaplı olduğu yer kısa süre önce alevlerle kaplıydı ancak o alevler söndürüldü. Sağ taraftan 2. helikopter geliyor. Aldığı suyu yangın bölgesine götürerek gökyüzünden alevleri söndürmeye çalışıyor. Yaklaşık 2 saat önce alevler bir anda yükselmeye başlamıştı. Sabahın ilk saatlerinde hendek kazılmış, personel tahliye edilmiş, termik santraldeki hidrojen boşaltılmıştı.

CNN TÜRK MUHABİRİ SİNAN KUNTER (TURGUT KÖYÜ): Alevler Turgut köyünde maalesef yerleşim yerlerine yakın. Mücadele sürüyor. Ekipler ormanın içlerine kadar girdiler ve alevlerin yoğun olduğu yerlere müdahale ediyorlar. İtfaiye ekiplerinin çalıştığı yerin hemen üstünde yüksek gerilim hattı var. İtfaiye ekipleri kahramanca, canları pahasına mücadele ediyorlar. Burada asıl büyük mücadeleyi hava koşullarına karşı veriyoruz. Rüzgar güneşin batışa geçmesiyle birlikte yer yer çok sert esmeye başladı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler