HABER

Belediye başkanı duruşmaya katıldı, reddi hakim talep edildi! Acılı anne isyan etti

Beyoğlu ve Fatih'te otel sahibi olan amcaları Nuri Yıldız’ı Beylikdüzü'nde öldürdüğü, yengeleri Esra Yıldız’ı ise Avcılar'daki evinde boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıklardan Ferhat Yıldız’ın avukatı, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin duruşmaya izleyici olarak katılmasını gerekçe göstererek reddi hakim talebinde bulundu.

Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 3 tutuklu sanık bulundukları cezaevinden getirilirken maktullerin aileleri ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Öte yandan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Maktullerin aileleri sanıkların en üst hadden cezalandırılmalarını isterken 3 sanık da suçlamaları kabul etmedi.

"BELEDİYE BAŞKANI DURUŞMAYA KATILDI REDDİ HAKİM YAPILSIN"

Söz hakkı verilen sanık Ferhat Yıldız’ın avukatı adliye binasına giriş yaptığı sırada bir heyetle karşılaştığını belirterek, "Bu heyetle tesadüfen aynı asansöre bindik. Asansördeyken daha sonra Avcılar Belediye Başkanı olduğunu öğrendiğim kişi Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı'nın ve mahkeme başkanının ismini zikretti. Kendisinin de duruşmada izleyici bölümünde oturduğunu gördüm. Bu durumu açıkça adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüs suçunu oluşturduğunu düşünüyorum. Bu nedenle heyetinizin çekilmesini aksi takdirde reddi hakim yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti bu talebi, heyetin tarafsızlığını şüpheye düşürecek herhangi bir durumun olmadığını bu talebin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı gerekçesiyle reddetti. Sanık Yıldız’ın avukatı karara itiraz etti. Bunun üzerine dosya bu konuda karar verilmesi üzerine Küçükçekmece 4. Ağır Ceza mahkemesine gönderildi. Mahkeme reddi istenen hakim hakkında bir karar verilinceye kadar duruşmayı erteledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler