HABER

Beklenen İstanbul depremini tetikler mi? Prof. Dr. Okan Tüysüz açıkladı

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Kahramanmaraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Tüysüz, Kahramanmaraş'taki depremin beklenen İstanbul depremini etkilemeyeceğini söylerken, 'Deprem 7.7'ye yükseltildi. Bu virgülden sonraki değerler son derece önemli. 7.7 iken 260 tane atom bombasına karşılık gelir.' ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Saat 13.24'te ise Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.
Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen deprem 30 saniyeden fazla sürdü.

Depremin ardından Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de yıkım meydana geldi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Eski Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün CNN TÜRK'te Kahramanmaraş'taki iki büyük depremin fay hatlarındaki etkisi hakkında dikkat bilgiler paylaştı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler