HABER

Bakan Yumaklı'dan orman yangınları açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hayatının herhangi bir döneminde herkes orman alanına gitmiştir ve ekosistemle haşır neşir olmuştur. O yüzden, ormanların da hayatından sorumluyuz. Bundan sonra Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz, bütün konsantrasyonunu yangın öncesi safhayla ilgili buraya yönlendirecek" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu Üniversitesi'nde Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde düzenlenen 'UNECE/FAO Değişen İklim Koşullarında Türkiye'de Ormancılık Politikası Diyaloğu' programına katıldı. Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, UNECE Temsilcisi Florian Streirer, FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, sektör ve kurum temsilcileri de programda yer aldı.

'EKOSİSTEMDE SADECE BİZ YAŞAMIYORUZ'

Bakan Yumaklı, orman yangınlarında 3 safha olduğunu belirterek, "Birincisi yangın öncesi safha, ikincisi yangın esnasındaki safha, üçüncüsü de yangın sonrasındaki safha. İkinci safhayı biliyorsunuz, çünkü takip ediyorsunuz. Üçüncü safhada, 7 milyar fidanı ormanla buluşturduk. Bu ülke, bunu da aşacak; ama bir safha var ki çok önemli, yangın öncesi safha. Peki ne yapacağız? Değerli arkadaşlar, biz yangın çıkmamasını sağlarsak başarılıyız. Çıkan yangına işte 10 dakikada müdahale ettik, 3 saatte söndürdük, bilmem ne kadar hektar yandı. İstatistiklere baktık, azalttık. Biz bunu başarı olarak görmüyoruz. Görmememiz de gerekir. Bu ekosistemde sadece bizler yaşamıyoruz. Hayatının herhangi bir döneminde herkes orman alanına gitmiştir ve ekosistemle haşır neşir olmuştur. O yüzden, ormanların da hayatından sorumluyuz. Bundan sonra Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz yangın öncesi safhayla ilgili bütün konsantrasyonunu, buraya doğru yönlendirecek" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler