HABER

Bakan Mehmet Özhaseki: 8 saat süren bir operasyon geçirdim

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisi için ara kurtarma çalışmaları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar son durumu aktarırken, 'Heyelan riski devam ediyor. Halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde ölçümler sürüyor.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 'Sabırlı ve Mangal açık ocağındaki faaliyetlere ara veriyoruz.' ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da olayda ihmal ve kusuru olan kim varsa hukuk önünde hesabını vereceğini vurguladı. Bakan Özhaseki ise olay sonrası bölgeye ilk anda sağlık sebepleri ile gelemediğini belirtirken, '8 saat süren bir operasyon geçirdim. Her gün topraktan numune alacağız, havadaki çalışmaları sürdüreceğiz.' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki şu açıklamalarda bulundu:

Bizim bakanlığımızı ilgilendiren tarafıyla arkadaşlarımız geldiğinde ilk yaptığı iş heyelan alanında biriken toprağın nehirle buluşmasını kesmekti. Sonra bu toprağın güvenli alana nakli için tespitler yapıldı. Bir taraftan da bu toprağın insan ve çevre sağlığına zararları var mı? sorusuna cevap için arkadaşlarımız her gün 9 tane buradan numune alıp labaratuvarlarda inceledi. Şu ana kadar tehlikeli bir atığa rastlanmadı.

Çok şükür burada tehlikenin oluşmaması için önemliydi. Burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her gün topraktan numune alacağız, havadaki çalışmaları sürdüreceğiz.

'GELEMEME NEDENİM SAĞLIK SEBEPLERİ'

Bir ay kadar önce 8 saat süren bir operasyon geçirdim. Ve buradaki hadisenin vuku bulduğu gün de devamında iki saatlik bir operasyon daha geçirdim.

Hastanede kalıp doktorların nezaretinde uzunca bir süre tedavi oldum. Mecburen bu tür hadiseler olduğu için de dışarı çıkarak şu gördüğünüz kara gözlüklerle gezmeye devam ediyorum.

Ama olayın olduğu ilk andan itibaren, narkozun tesirinden kurtulmamla birlikte çevreden sorumlu bakan yardımcımızı, ÇED Genel Müdürü, bilim adamları ekibimiz burada olduğu için anbean olayları takip ettim. Buradaki olayların hepsinden sonuna kadar haber var.

Gelememe nedenim özel sağlık nedenleri, o yüzden eğer özür dilemem gerekiyorsa bütün kamuoyundan özür dilerim.

Bir takım çet raporundaki yenilenmeler olmuş. Bir çet raporu için müracaat edildiğinde uzun bir süreç var. Çet raporu için müraacat edildiğinde yerine göre 15-20 kamu kuruluşuna tek tek soruluyor. Sonra da yerine getirilmesine gerektiren şartlar var. Herkes kendi alanına düşen meselede Bakanlıklarımız denetimlerini yapıyor. 135 tane denetim yapılmış.

2012'de bir boruda patlama gerçekleşmiş. Ve kapatma cezası verilmiş. O günden sonra neredeyse her gün uğrayarak burada çevreye zarar veriliyor mu verilmiyor mu" arkadaşlarımız ölçümler yapmaya devam etmişler.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler