EKONOMİ

Bakan Kacır: Dünya Bankası ile 450 milyon dolar bütçeli Türkiye Yeşil Sanayi Projesini devreye alıyoruz

Kocaeli'de Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir dönem en temel savunma sanayi ürünlerini bile ithal ederken bugün insansız hava aracı üretiminde dünya birincisiyiz. 60 yıllık hayalimiz, doğuştan elektrikli ve akıllı milli otomobilimiz Togg yollarda. Güneş panellerinde, ticari araçlarda, beyaz eşyada Avrupa’nın en büyük üreticisiyiz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bilişim Vadisi'nde Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "OSBÜK OSB Yıldızları Araştırması Ödül Töreni"ne katıldı. Programda 11 farklı kategorideki 116 firmaya başarılı çalışmaları dolayısıyla plaket verildi.

"ÜLKEMİZ GÜVENLİ BİR LİMAN OLDU"

Programda açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Fatih Kacır, son dönemlerde dünyanın çalkantılı ve zorlu bir dönemden geçtiğini belirtti. Bakan Kacır, "Salgınlarla, savaşlarla, ekonomik ve jeopolitik krizlerle küresel dengeler yeniden şekilleniyor. Geçmişin serbest ticaret savunucuları, korumacı politikalara yöneliyor. Ticarette yaşanan bloklaşma, tedarik zincirlerinde daralmaları ve kopmaları da beraberinde getiriyor. Bu durum küresel ticarette yeni rota arayışlarını hızlandırıyor. Bu noktada ülkemiz, son 21 yılda inşa ettiği güçlü, rekabetçi ve sürdürülebilir sanayi ve üretim altyapısı, Ar-Ge ve inovasyon ekosistemiyle güvenli bir liman oldu. Nitekim birçok ülke ekonomisinin daralma yaşadığı böylesi bir dönemde bile, Türkiye büyüme trendini son 13 çeyrektir kesintisiz sürdürdü. 254 milyar dolar ihracat ile tarihi bir rekora imza attı. Bu gurur tablosu, Türk sanayisinin üretmeye, katma değer ve istihdam oluşturmaya devam etmesiyle mümkün olmuştur" dedi.

 "İNSANSIZ HAVA ARACI ÜRETİMİNDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ"

Türkiye'nin küresel teknoloji ve üretim üssü olduğunu belirten Bakan Kacır, "Bir dönem en temel savunma sanayi ürünlerini bile ithal ederken, bugün insansız hava aracı üretiminde dünya birincisiyiz. 60 yıllık hayalimiz, doğuştan elektrikli ve akıllı milli otomobilimiz Togg yollarda. Güneş panellerinde, ticari araçlarda, beyaz eşyada Avrupa’nın en büyük üreticisiyiz. Tam bağımsız Türkiye yolunda emin adımlarla ve kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemiz üretiminin lokomotifi organize sanayi bölgelerimiz, bu yolculuktaki büyük gücümüzdür. 1960’lı yıllarda adımları atılan OSB uygulamalarımız, bugün ülke sathına yaygınlaşmış ve planlı sanayileşme politikalarımızın odak noktasına yerleştirmiştir" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler