EKONOMİ

Bakan Bolat: Ekonomimizin dayanıklılığı açıkça ortaya konmaktadır

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda konuştu. Bakan Bolat "Dünya ekonomisindeki olumsuz gidişata ve depremlere rağmen ekonomik büyüme, istihdam artışı ve ihracat performansımız gibi göstergeler ekonomimizin dayanıklılığını açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

Bakan Bolat'ın açıklamaları şöyle:

Otomotiv ve gayrimenkul olmak üzere, gıda, giyim, elektronik eşya, otel gibi hizmet sektörlerinde yapılan fiyat indirimleri vatandaşlarımızı kısmen de olsa memnun etmiş, en önemlisi de fiyatların düşeceğine olan inanç ve güven kamuoyunda artmıştır.

Sık sık bir araya geldiğimiz bugün de iş dünyamızın önde gelen kuruluşlarının başkanlarıyla söz konusu kampanyayı değerlendirmek amacıyla bir araya geldik.

Milenyumun başından bu yana yaşadığımız finans krizi, AB borç krizi, dünya ticaret savaşları, Covid-19 sağlık krizi, Rusya-Ukrayna savaşı, yüksek enflasyon dalgası, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki savaş, Suriye savaşı, 6 Şubat'taki depremler ve savaşla birlikte aşırı enerji ve gıda fiyatları gibi çok ciddi riskler ve sorunlarla karşı karşıya kalındı. Gelişmiş ülkeler ve tüm ülkeler enflasyonla mücadeleyi temel öncelik haline getirdik.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler