HABER

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz: Bütün büyükşehirleri paket olarak düşünüyoruz

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yavuz yerel seçim hazırlıklarına ilişkin, 'MHP ile kararın netleştiği noktadayız. Bütün büyükşehirleri paket olarak düşündük.' ifadelerini kullandı.

AK Partili Yavuz'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ekonomi kurmayları çok sıkı programın takipçileri olarak göreve devam ediyor. Belli trende geldikten sonra enflasyonun düşeceğini göreceğiz. Enflasyonun düşme trendinin görüleceği günlerin çok uzak olmadığını görüyorum.

Seçmen nakilleri durdu adeta. Usulsüz seçmen kayıtları olasın diye yapmıştık. Böyle bir birikme var. Bir yandan kurullar değişecek bir yandan da diğer kayıtlar yapılacak. Seçim takvimi içine denk geldiğinde 1 yıl uzasın dedik. Muhalefet partileri de çok soğuk bakmıyor. Hakim üyeler ve memur üyelere ilişkindir. Sadece bu seçime özel. Kura çekimi ile uğraşılmasın diye torba yasaya koyuldu. Anayasaya aykırı değil. Geçici madde bu seçime has. Kurullara ilişkin değişiklik sayılmaz.

'İŞ BİRLİĞİ DEMİYORUZ, İTTİFAK DİYORUZ'

İş birliği demiyoruz, ittifak diyoruz. İttifak kelimesi bize daha anlamlı. Terörle mücadelede güç birliğinin ne anlama geldiğini gördük. İstikrar bozulmadı, ittifakla yürüyor. MHP ile aynı noktadayız.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler