HABER

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbul tarihinin en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Rasathane Müdürü Prof. Dr. Haluk Özdener’den deprem brifingi alan Kurum, burada yaptığı konuşmasında “Çalışmalarımızı bilimin ışığında, bilim insanlarıyla beraber yapacağız.” dedi. Acil dönüştürülmesi gereken 650 bin konutun 5 yıl içerisinde bitirileceğini ifade eden Kurum, 1.5 milyon olduğu tespit edilen riskli konutların da önümüzdeki 10 yıl içerisinde tamamen dönüşmesi hedefiyle çalışacaklarını sözlerine ekledi. Prof. Dr. Haluk Özdener ise “İstanbul yönetimine talip Sayın Murat Kurum’un deprem konusunu önceleyerek bizi ziyaret etmesi, bu konuya özel ilgi göstermesi çok değerli” diyerek teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener’i ziyaret etti.

Meteoroloji gözlemevi olarak 1868 yılında kurulan, 1894 Büyük İstanbul Depremi'nin ardından deprem araştırmalarına başlayan Kandilli Rasathanesi’nin orijinal logosunu inceleyen Kurum, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Murat Kurum’a Kandilli Rasathanesi’nde deprem brifingi veren Rasathane Müdürü Prof. Dr. Haluk Özdener, “İstanbul yönetimine talip Sayın Murat Kurum’un deprem konusunu önceleyerek bizi ziyaret etmesi, bu konuya özel ilgi göstermesi çok değerli, kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI BİLİMİN IŞIĞINDA, BİLİM İNSANLARIYLA BERABER YAPACAĞIZ”

Burada basın açıklamasında bulunan Kurum ise konuşmasına, “1 Nisan itibariyle daha önce yapmış olduğumuz iş birliklerini Kandilli Rasathanemizle, Boğaziçi Üniversitemizle ve diğer üniversitelerimizle sürdürmek istiyoruz. Çalışmalarımızı bilimin ışığında yapmak istiyoruz.” sözleriyle başladı.

Kandilli Rasathanesi’nde kullanılan erken uyarı sistemlerinin direkt Büyükşehir Belediyesine aktarıldığı bir sistemin kurulacağını ifade eden Kurum, “Gerek doğalgaz hatlarında yapılması gerekenleri gerek ulaşım hatlarında yapılması gerekenleri Dijital İstanbul anlayışıyla birleştirmiş olacağız.” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler