HABER

'Açık Yapıt' Cumhuriyetin 100. Yılında AKM'de sergileniyor

Sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan eseri 'Açık Yapıt' Londra'da sergilenmesinin ardından Cumhuriyet'in 100.Yılı kutlamaları kapsamında özel davetle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Bulut, "Açık Yapıt'la 3 sergi yaptık. Biri Londra Dizayn Bienali için, bir diğeri ise Londra Tasarım Festivali içindi. İkisi de ödüllü ve uluslararası sergiler ama bizim için, en sevdiğimiz ve gurur duyduğumuz sergi, Atatürk Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet'in 100. yılını birlikte açtığımız sergi oldu" dedi.

Sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif deneysel bir mekan kurgusu olan eseri 'Açık Yapıt' 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100'ncü yıl kutlamaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel davetiyle, Atatürk Kültür Merkezi'nde sergileniyor. Haziran ayında, Londra Dizayn Bienali'nde Somerset House'da sergilenmesinin ardından; 47 ülkede 22 üniversite arasından seçilerek Public Award'ı da kazanan eser, Londra Dizayn Festivali'nin 20.Yıl Özel Seçkisi'ne de davet edilerek Thames Nehri üzerinde, Londra silüetinde sergilenmişti. Akustik ve mimari ögeleri de barındıran 'Açık Yapıt' Mayor of London ve Victoria & Albert Müzesi'nin de jürisinde yer aldığı 'Son 20 yılın en etkili işleri' seçkisinde 'The Red Book' içerisinde listelenen 30 eserden biri olmuştu.

Eserin lansmanı, Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatçı Melek Zeynep Bulut'un katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 'Royal Academy of Art' kapsamında jüri üyeliği de yapacak olan Bulut, törende eseriyle ilgili bilgi verdi. Işıklandırmasıyla da dikkat çeken 'Açık Yapıt' Atatürk Kültür Merkezi önünde 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

"EN GURUR DUYDUĞUMUZ SERGİ CUMHURİYETİN 100.YILINI BİRLİKTE AÇTIĞIMIZ SERGİ OLDU"

Eserin önünde konuşan sanatçı Melek Zeynep Bulut, "Açık Yapıt'la 3 sergi yaptık, biri Londra Dizayn Bienali için, bir diğeri ise Londra Tasarım Festivali içindi. İkisi de ödüllü ve uluslararası sergiler ama bizim için, en sevdiğimiz ve gurur duyduğumuz sergi Atatürk Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet'in 100. yılını birlikte açtığımız sergi oldu. Elbette, özellikle güncel sanat işlerine bu kadar insanların yoğun ilgi kurmasını bizler çok seviyoruz, bizi çok mutlu ediyor" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler