Vekil Öztürk'ten BTÜ'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vekil Öztürkten BTÜye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 15:51

Haberin Devamı

BURSA (AA) - AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve beraberindeki heyet, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'i makamında ziyaret etti.

Öztürk'e ziyarette Birlik Vakfı Yurt Müdürü Salih Sayın, Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Sabri Kurtulmuşlar ve Saadettin Cangülle eşlik etti.

Burada konuşan Öztürk, BTÜ'nün Bursa'nın ve ülkemizin önemli bir bilim yuvası olacağına inancının tam olduğunu belirterek, "Prof. Dr. Ali Sürmen hocam, BTÜ'yü bu günlere getirmek için çok çalıştı. Büyük gayret gösterdi. Hükümetin iradesi, Bursa'nın desteği ve onun gayreti ile çok şükür BTÜ gibi bir kurumu Bursa'ya kazandırdık. Kuruluş aşamasında BTÜ'nün yanında olduğumuz gibi, yeni Rektör Prof. Dr. Arif Karademir hocamızın ve ekibinin de yanında olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

BTÜ'de yabancı öğrencilerin ve akademisyenlerin bulunmasının önemine değinen Öztürk, "Bu anlamda öncelikle kültürel ve tarihsel ortaklıklarımız olan ve yanıbaşımızda bulunan Balkan ülkeleri ile çok iyi çalışmalar yapmamız gerekir. BTÜ, Balkanlarla Türkiye arasında bir eğitim ve bilim köprüsüne dönüşmelidir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karademir ise BTÜ'nün hızla geliştiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bütün Bursa milletvekillerimizin BTÜ'nün yanında olduklarını bilmek çok güzel. Özellikle Balkan Ülkeleri ile yapılacak araştırma ve eğitim çalışmalarına son derece olumlu bakıyoruz. Arkadaşlarımız bazı ilerlemeler kaydettiler ve konu hakkında planlamalar yapılmıştır. Sayın vekilimizin desteği ile çok daha güzel işleri daha kısa sürelerde yapmayı umuyoruz. Bursa dinamiklerinden aldığımız destekle en kısa zamanda Kestel Çataltepe Yerleşkesinin temelini atmak üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz."

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Sami İmamoğlu da hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!