Vatan Partili Gültekin: Hükümet, Şam ile el sıkışmalıdır

Güncelleme Tarihi:

Vatan Partili Gültekin: Hükümet, Şam ile el sıkışmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 18:39

Vatan Partili Gültekin: Hükümet, Şam ile el sıkışmalıdır

Haberin Devamı

GAZİANTEP (DHA) - VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, hükümetin Suriye'nin çözümü noktasında Şam ile el sıkışması gerektiğini söyledi.
Partisinin Gaziantep il binasında basın toplantısı düzenleyen Gültekin, devam eden 'Fırat Kalkanı' harekatının zorunluluk sonucu ortaya çıktığını, amacın Türkiye’nin sınır güvenliği ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korumak olduğunu söyledi. Harekatın başlamasıyla birlikte Amerika’nın bozguna uğradığını dile getiren Gültekin şöyle konuştu:
"Türk Ordusu ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu ile ABD’nin PKK’yı kullanarak güney sınırımızda, Akdeniz’e kadar uzanacak bir koridor açma planını bozguna uğratmıştır. Türk ordusunun operasyonu ABD’yi panikletmiştir. Obama’nın özel elçisi Brett Mcgurk’un Kobani ve Telabyad’a gitmesi ABD’nin paniğinin boyutunu gözler önüne sermiştir. Ankara; Moskova ile el sıkıştığı gibi Şam ile de bir an önce el sıkışmalı, Suriye ile ilişkileri resmi düzeye getirmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke sınırları içinde ve dışında yürütmüş olduğu vatan savaşında her gün şehitler vermektedir. Bu zorlu süreçte AKP iktidarı çıkarmış olduğu Kanun Hükmünde Kararnameler ile TSK’nın savaş yeteneğini baltalamıştır. AKP hükümeti bir an önce, Kanun Hükmünde Kararnameleri geri çekmelidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!