Vanlı çocukların bayrak ve Atatürk sevgisi

Güncelleme Tarihi:

Vanlı çocukların bayrak ve Atatürk sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 11:14

Vanlı çocukların bayrak ve Atatürk sevgisi

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'ne göç etmiş Vanlı ailelerin çocukları, belediyenin düzenlemiş olduğu halk gününde asılan Atatürk posteri ve Türk Bayrağı’nı defalarca öperek sevgi gösterisinde bulundu.
Geleneksel hale getirdiği halk günü toplantısını bu hafta Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleştiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı yakından görmek isteyen Vanlı çocuklar büyük ilgi gösterdi. Mehmet Kuyumcu Camisi önünde yapılan halk gününde toplantı alanına belediye tarafından Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı. Bir gurup çocuk Atatürk'e ve bayrağa olan sevgi ve saygılarını öperek gösterdi. Defalarca bayrağı öpüp alnına koyan çocukları gören Tarhan, çocuklara şeker ve çikolata verdi, kitaplar hediye etti.
Çocuklarla uzun süre sohbet eden Tarhan, ''Her çocuğun çevreyi tanımaya başladığı aşamada hemen bayrak sevgisi edinmesi ve okumayı öğrendiği andan itibaren de Atatürk’ün hayatını okuyarak, öğrenerek O'nun hayat felsefesini beyninde ve kalbinde taşıması gerekir. Çocukların, şehitlerimizin ve atalarımızın al kanları ile süslenen bayrağımıza ve Atatürk’ümüze olan sevgisi ile gurur duydum'' dedi.
Son zamanlarda Atatürk'e yöneli, saldırı ve karalama kampanyalarına karşı, ilçede bulunan her siteye Atatürk büstü dikme kararı aldıklarını da anımsatan Tarhan, Mezitli'nin Atatürk sevgisi ile dolu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!