Van'da bombalı saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil yaşamını yitirdi, 73 yaralı var (8)

Güncelleme Tarihi:

Vanda bombalı saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil yaşamını yitirdi, 73 yaralı var (8)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 17:54

Van'da bombalı saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 sivil yaşamını yitirdi, 73 yaralı var (8)

Haberin Devamı

TERÖRE KARŞI BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ
Van'da yapılan bombalı saldırının ardından yaklaşık 2 bin kişi teröre karşı birlik yürüyüşü yaptı. İkindi namazından sonra Hazreti Ömer Camii önünde toplanan kalabalık, buradan İskele Caddesi üzerinde bulunan olay yerine doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık yürüyüş boyunca PKK ve FETÖ aleyhine sologanlar atıp, Türk Bayrağı taşıdı. Patlamanın olduğu polis evinin önüne gelen kalabalık, burda basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi adına Garip Kızılkaya okudu. Kızılkaya, yaşanan menfur olayı kınadıklarını belirterek, "Amacı ne olursa olsun, halka yönelik yapılan bu saldırılar insanlık dışıdır, terör olayıdır, toplumun huzurunu kaçırmaya dönük adımlardır. Van halkını, kim olursa olsun, kimden gelirse gelsin 'Teröre hayır' demeye, şehrimizin ve ülkemizin barış, istikrar ve huzurunu korumaya davet ediyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından olay yerinde bir süre slogan atan kalabalık, daha sonra sessizce dağıldı. Yürüyüşe vatandaşlarla birlikte Tuşba Belediye Başkanı AK Partili Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve STK temsilcileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!