Van'da Belediye ekipleri, gıda denetimi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Vanda Belediye ekipleri, gıda denetimi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 10:59

Van'da Belediye ekipleri, gıda denetimi yaptı

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediye ekipleri, kentte gıda maddesi satan iş yerlerini denetledi.Denetlemelerde, esnafın tezgahlarda satışa sundukları peynir, cacık, çökelek ve diğer gıda ürünlerini dikkatlice inceledi.

Van  Büyükşehir Belediyesi gıda maddelerinin vatandaşa sağlıklı bir şekilde ulaşması için denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nce düzenli aralıklarla yapılan gıda denetimleri kapsamında, kentte bulunan  peynirciler çarşısında  sıkı denetimler yapıldı. Esnafın tezgâhlarında satışa sundukları peynir, cacık, çökelek, bal ve diğer gıda ürünlerinin tat, koku ve muhafaza denetimleri yapılırken,  ayrıca personel temizliği, genel temizlik ve ekipman hijyeni gibi konularda ekipler tarafından titizlikle incelendi. Ekiplerin bazı dükkan  ve depolama alanlarında yaptığı incelemeler sonucunda hijyen koşullarına uymayan esnaf hakkında yasal işlem başlatıldı.

Gıda üreten işletmelerde sürekli olarak denetimler yapıldığını belirten gıda kontrol ekipleri, vatandaşların hijyenik ve sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdüreceklerini dile getirdiler.
Açıkta satılan, halkın sağlığı tehdit eden ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini belirten Belediye yetkilileri, vatandaşların bu tür durumlarda Alo Gıda 174, Alo Zabıta 153 veya Zabıta İhbar hattı 0530 297 53 53 kanalıyla kendilerine ulaşmalarını istedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!