Vali Yücel: Trabzon Türkiye'nin en güzel ve modern şehri olacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Yücel: Trabzon Türkiyenin en güzel ve modern şehri olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 16:33

Vali Yücel: Trabzon Türkiye'nin en güzel ve modern şehri olacak

Haberin Devamı

Osman ŞİŞKO/TRABZON,(DHA) - Basın mensupları ile bir araya gelen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, göreve başladığından bu yana geçen süre içinde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu, yapılan çalışmaları anlattı. Vali Yavuz, “ 2-3 yıl içinde Trabzon Karadeniz’in değil, Türkiye'nin en güzel ve modern şehirlerinden biri olacak” dedi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Basın Enformasyon Trabzon Şube Müdürü Saadettin Kaşıkçı, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, TRT Trabzon Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 2016 yılı 17 Haziran’da göreve başladığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu şehre vali olarak atanmak gurur ve onurdur. Görevlendirildiğimiz andan itibaren bütün imkanlarımızla, tüm mesaimizi sarf etmek suretiyle her alanda, bütün kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve siyasetin yoğun desteğiyle görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz. Trabzon gibi turizm ve ticari konumu olan kentte bütün ilçeleri dolaşarak tanımaya çalıştık. Ama 15 Temmuz gibi, bir milletin başına gelebilecek en kahpe kalkışma ile karşı karşıya kaldık. Kamu düzenini bozmak, iç kargaşa yaratmak, ülkemizin plan ve projeleri uygulamak suretiyle işgale yönelik o darbe girişimi gecesini ve sonrasını hep beraber yaşadık. 6 ay bitti. Yapılacak iş ve eylemlerle o kadar mesai işine girildi ki, bütün kamu kurumları ve kuruluşları, adliye teşkilatımız konuyla ilgili mücadele süreci yaşadı. Hala yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Gayretimiz hiç eksilmeden artarak devam edecek.''

TRABZON'DAKİ FETÖ OPERASYONLARI

FETÖ ile ilgili çok yoğun bir çalışma içine girildiğini belirten Yavuz, ''Kamu kurumlarında, 1067 kişi hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 369 personel tutuklandı. Tutuklananların 231’i kamu, 138’i de sivil personel. Adli kontrol verilen kişi sayısı 256. Bunların da 155’i kamu personeli, 101’i sivil. Hala gözaltında olan kişi sayısı 49. Bunların 2’si kamu, 47’si sivil. Trabzon’da gözaltına alınan ve nihayetinde işlem yapıldığında, tutuklandığında veya adli kontrol verilme oranlarına bakıldığında çok hassas davranıldığını görüyoruz.  Rusya Büyükelçisine yapılan suikasta örgütün elinden geleni yapmak için gayret içinde olduğunu gördük. Firarda olan 141 kişiden 33'ü kamu görevlisi, 118'i sivil “ dedi.

TRABZON'UN TEMEL SORUNU ULAŞIM

Kentte yaşayanların yaşam standardını en üst seviyeye çıkarmak gerektiğine vurgu yapan Vali Yavuz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“ Trabzon’un temel sorunu ulaşım. Bununla birlikte yaşanılan yerlerin standardının tespit edilmesi ve sorunların tesbiti geliyor. Park ve yeşil alanlar yoksa gerisini konuşmanın bir anlamı yok. Trabzon yaşanılası bir şehir. Allah vergisi bir coğrafyası var. Yaratıcı insanlarıyla çok iyi bir şehir. Zamanlama bakımından sıkıntı yaşanıyor ama elden gelenin yapıldığı görüşündeyim. Yüksek kesimlerde ve bölgemizde küçük sıkıntılar dışında asayiş sorunu yok. Dilencilik konusu ticarete dönüşmeyecek. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Sağlık konusunda imkanlarımız çok. 7-24 vatandaşlarımızın emrindeyiz. Yer sıkıntısı var. Arsa temini konusunda inanılmaz sıkıntı yaşıyoruz. Kamulaştırmalarda sorunlarımız var. Bunları da aşıyoruz çok şükür. Katma değeri daha çok artırmak için neler yapabileceğini  tartışıyoruz. Ancak bir çok ille mukayese edildiğinde çok daha iyiyiz.”

TRABZON TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL VE MODERN ŞEHRİ OLACAK

Yatırımlar konusunda sıkıntı olmadığına işaret eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Kanuni Bulvarı müthiş bir proje. Modern bir şehirde olması gereken bütün imkanlara sahibiz. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Zigana Tüneli’nin 2 kilometresi açıldı. Bunlar çok önemli. Çok büyük bir potansiyelimiz var. Her şey kontrol altında. Herkes elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. 2-3 yıl içinde Trabzon Karadeniz’in değil Türkiye'nin en güzel ve modern şehirlerinden biri olacak” değerlendirmesinde bulundu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!