Vali Ustaoğlu:Yıllardır ezan sesi duyulmayan mahalleye cami yaptık

Güncelleme Tarihi:

Vali Ustaoğlu:Yıllardır ezan sesi duyulmayan mahalleye cami yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 16:18

Vali Ustaoğlu:Yıllardır ezan sesi duyulmayan mahalleye cami yaptık

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu,belediyenin katkılarıyla inşaat çalışmalarına başlanan camide incelemelerde bulundu.Vali Ustaoğlu,yıllardır ezan sesi duyulmayan mahalleye,yapımı devam eden caminin önümüzdeki  Kurban bayramında ibadete açılacağını müjdesini verdi.

 
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ustaoğlu, beraberindeki  Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, birim amirleri ile  birlikte hayvan satış yeri, hayvan barınağı ve yapımı devam eden cami inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Ustaoğlu, yıllardır ezan sesi duyulmayan 2 bin 500 nüfuslu Zeki Ergezen Mahallesi'ne cami yapılacağını belirterek şöyle konuştu:
"Bitlis Belediyesi halka hizmet yapmaya devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden birisi de,  biraz önce gezdiğimiz Cami inşaatımız da gördük. Yaklaşık 2 bin 500 nüfusun oturduğu bir mahallede yıllardır ezan sesi duyulmuyordu.  Ne bir taziye evi, ne de bir cami vardı maalesef. Oradaki vatandaşlarımız  camide yoksun bir şekilde, o mahallede oturuyorlardı. Geldiğimiz günden beri en fazla şikayet konusu olan hizmet, isteyen bu mahallemiz, zamanında sosyal konut olarak projelendirilmiş. 2bin 500 nüfusu kendi içerisinde barındıran cezaevi mevki diye geçen bu mahallemiz, bizim cami noktasında ciddi bir şekilde sıkıntısı vardı. Biliyorsunuz, orası aynı zamanda cezaevimizin de bulunduğu bir nokta olduğu için, cezaevine gelen ziyaretçilerin de hem ihtiyaçlarını giderecek, hem de ibadet yapacağı bir yer yoktu. Böyle bir sıkıntı vardı. 3 ay önce temelini attığımız camimizi inşallah Kurban Bayramı’na yetiştireceğiz dedik ve yetiştireceğiz. Yaklaşık 350 kişi kapasiteli bir cami, altında taziye evi, Kur'an kursu, bayan ve erkeklerin ihtiyacını giderecek WC’ler mevcut. Tahmini olarak bize 500 bin TL'ye mal oldu."

Kurban bayramı öncesi, hayvan satış yerinde incelemelerde bulunan Vali Ustaoğlu, Bitlis’te ilk defa canlı hayvan satış yerinin yapıldığını ifade ederek,"Kurban Bayramı yaklaştığında, yıllardır sokak aralarında hayvan satılıyordu. Buna kendim de bizzat şahit oldum. Bitlis ilimizde hayvan pazarının olmaması ciddi bir eksiklikti. Bitlis Belediyesi olarak, bu eksikliği giderme adına bu yıl Kurban Bayramı öncesi belediyemizin tamamen kendi elemanlarının marifetiyle bu hayvan satış alanımızı bugün itibarıyla faaliyete koyuyoruz. Müracaat eden vatandaşlarımız var. Çok cüzzi bir miktarla kendilerine vereceğiz. Bundan sonra da zabıta ekiplerimiz sokak aralarında hayvan satışına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bitlis Belediyesi olarak, ilk defa güzel ,hijyenik, veteriner hekim ve teknisyenlerin olduğu hayvan barınağı merkezini faaliyete soktuk."dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!