Vali Türker’den “Antalya’da Terör Olayı Yaşanır Mı?” Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Vali Türker’den “Antalya’da Terör Olayı Yaşanır Mı” Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 12:42

ANTALYA VALİSİ MUAMMER TÜRKER, ANTALYA'DA OLASI YAŞANACAK TERÖR OLAYIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya’da olası yaşanabilecek bir terör olayıyla ilgili “Yaşanmayacağının garantisi var mı? Kimse bunun yüzde 100 garantisini veremez. Ancak biz her türlü önlemimizi alıyoruz” dedi.
Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Ticaret Borsası’nda yaptığı açıklamada G20 ve alınan güvenlik önlemleri ile Antalya’da yaşanabilecek bir terör olayı beklentini değerlendirdi.
“G20’NİN BELEK’TE OLMASI EYLEMCİLERİ CAYDIRDI”
Vali Türker, Kasım ayında gerçekleştirilen G20 zirvesinde görev alan kamu yöneticileri olarak zirvenin sorunsuz geçmesi için üst düzeyde dikkat ettiklerini ve zirve boyunca uykularının kaçtığını söyledi. Zirvenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasıyla Antalya’nın rüştünü ispatladığını da belirten Vali Türker, zirve boyunca kente gelmesi planlanan 30 bin eylemcinin ise abartılmış bir sayı olduğunu söyledi. Alınan güvenlik önlemleri nedeniyle eylemcilerin vazgeçtiğini düşündüklerini kaydeden Türker, “G20’ye 30 bin eylemcinin geleceği konusundaki ön görülerde biraz sıkıntı vardı. 30 bin rakamı biraz uçuk bir rakamdır. Toplantının belek bölgesinde olması bu anlamda eylemcileri biraz caydırmış olabilir. Bir liderin gözünün önünde bir pankartı açmanın yaratacağı etki var. Bir de kıyıda köşede polisle çatışarak sesini duyurması var. Sanırım bu nedenle eylemciler gelmedi. Tedbirler alındı ama eylemleri tamamen yasaklayacak bir tutum içinde olmadık sadece toplantının yapılacağı ve havalimanı bölgesinde yasakladık. Bu da işin doğasında var. İnsanların güvenliğini aksatacak durumlarda müdahale edeceğimizi söylemiştik. Gözdağı verip korkutmayı amaçlamadık. Seslerini duyuramayacaklarını düşünmüş olacaklar ki kendileri gelmek istemedi” dedi.
“ACIYIP PARA VERİRSENİZ DİLENCİLİĞİ BESLERSİNİZ”
Antalya’da son zamanlarda artan özellikle trafik ışıklarında bekleyen çoğunluğu Suriyeli mültecilerden oluşan dilencilik konusunda da açıklama yapan Türker, “Dilencilik meselesi sadece Suriyelilerle ilgili bir mesele değil. Onlara yönelik tedbirler var ancak bir anda bitirmek mümkün değil. Dilenciliği besleyen faktörlerden biriside insanların acıyarak para vermesidir. İnsanlar acıyıp para verdiği sürece dilenciler var olacaktır. Mültecilerden işine gücüne giden, dilencilik yapmayan Suriyelilere karşı olumsuz tutumumuz olmaz. Ancak dilencilik olumsuz durumlardan birisi ve benim bununla ilgili zaman zaman talimatlarım oluyor. Bir anda yok etmek toplumsal bir meseledir. Sadece polisiye tedbirler yeterli değil” dedi.
ANTALYA’DA TERÖR OLAYI YAŞANIR MI?
Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’ın ardından Antalya’da da bir terör olayı yaşanır mı? beklentisine Vali Türker açıklama getirdi. Yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili kimsenin garanti veremeyeceğini belirten Türker, “Türkiye bir değil birçok terör örgütüyle mücadele ediyor. Sadece kendi içindeki terör örgütleriyle değil etrafındakilerin de etki sahasında. Antalya’da geçmiş yıllarda yaşanan birkaç olayın dışında Antalya bundan etkilenmedi. Garantisi var mı? Kimse bunun garantisini veremez. Hiç kimse güvenlik konusunda yüzde 100 güvenlik garantisi veremez. Yapılması gerekenlerin yapıldığından herkes emin olsun. Devlet olarak merkezi ve il düzeyinde alınması gereken tedbirler alınıyor. Antalya dünyanın en güvenli şehirlerinden daha güvenli bir şehirdir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!