Vali, Tataristan Sağlık Bakanı'na termali anlattı

Güncelleme Tarihi:

Vali, Tataristan Sağlık Bakanına termali anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 19:20

Vali, Tataristan Sağlık Bakanı'na termali anlattı

Haberin Devamı

DENİZLİ'ye termal turizm ve sağlık turizmi alanlarında iki ülke arasındaki ilişkileri arttırmak için gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki sağlık heyeti Vali Ahmet Altıparmak'la bir araya geldi. Vali Altıparmak'ın kentte termal sağlık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdiği toplantıda Adel Vafin, Türkiye'nin son yıllarda sağlık alanında önemli bir ivme kazandığını söyledi.
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli'ye gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki temsilcilerle Pamukkale'nin Karahayıt Mahallesi'nde bulunan PamTermal Otel'de bir araya geldi. Etkinliğe Vali Ahmet Altıparmak, Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ve Tataristan'dan gelen temsilciler katıldı.
Tataristanlı heyete Denizli'de termal sağlık alanında yürütülen çalışmalardan bahseden Vali Altıparmak, Karahayıt'ın bu bağlamda merkez olduğunu vurguladı. Denizli'nin zengin yeraltı kaynaklarına sahip bir şehir olduğunu belirten Vali Altıparmak, jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanmak için Karahayıt Bölgesi'nde kentsel dönüşüm projelerinin yapıldığını, önemli kür merkezlerinin bu bölgede bulunduğunu söyledi.
Kentin termal tedavinin yanı sıra çevre şehirlere sağlık alanında da hizmet verdiğine dikkati çeken Vali Altıparmak, "Denizli, sanayisi ve turizmi ile Türkiye'de önemli bir kent. Sanayi ve turizmin yanında termal sağlık alanında da kentimiz merkezi bir konuma sahip. Termal tedavinin yanı sıra, ilimizde Devlet Hastanesi ve diğer özel sağlık kuruluşları, komşu kentlerden gelen hastalarımıza da hizmet veriyor" dedi.
Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ise Türkiye'ye daha önce ziyaretlerinin olduğunu, son yıllarda sağlık alanında Türkiye'de önemli bir ivme kazanıldığını belirterek, "Böyle büyük değişimler ve ilerlemeler sadece siyasi irade ile olur. Tataristan'da bizde yöneticilerimizden bu şekilde bir destek görüyoruz. Bütün bunlar bir ülkenin halkının sağlığına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Kür merkezi projelerinizin başarılı bir şekilde uygulamaya konulmasını diliyorum" diye konuştu.
Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki temsilciler, yarında kentte bulunan kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi alacağı bildirildi.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!