Vali Çakacak: Mersin Türkiye’nin gelişimine en fazla katkı sunan kent"

Güncelleme Tarihi:

Vali Çakacak: Mersin Türkiye’nin gelişimine en fazla katkı sunan kent
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 11:16

Vali Çakacak: Mersin Türkiye’nin gelişimine en fazla katkı sunan kent"

Haberin Devamı

 


MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, kentin sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiren ve Türkiye'nin gelişimine en fazla katkıyı sunan illerden biri olduğunu söyledi.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mersin Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi ve 2017 Eylem Planı Toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirildi. Divan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Çakacak'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ile diğer ilgililer katıldı. Mersin'in, sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiren ve ülkenin gelişimine en fazla katkıyı sunan illerden biri olduğunu dile getiren Vali Çakacak, kentin bu özelliğini güçlendirecek önemli yatırımların hızla devam ettiğini hatırlattı.
Tüm Mersin dinamiklerinin biran önce faaliyete geçmesini beklediği Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihale sürecinin tamamlanarak yapım aşamasına gelmesinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın büyük katkısı olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, çalışmaların sürdüğü Mersin-Antalya sahil yolu, Mersin-Adana karayolu, Silifke-Mut-Karaman yolu, Mersin-Adana demiryolu, Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler vererek, Şehir Hastanesi'nin de en kısa sürede hizmete gireceğini anlatı.
2017-2023 Mersin Yatırım, Destek ve Tanıtım Stratejisi ile 2017 Eylem Planı'nın kentin tüm dinamiklerinin katılımıyla hazırlandığını ifade eden Çakacak, bu çalışmalarda kentte yapılacak yatırımları arttıracak, girişimcilik kültürünü geliştirecek, Ar-Ge ve inovasyona dayalı katma değerli üretimi teşvik edecek bazı temel hedeflerin de belirlendiğini kaydetti.
ÇKA Genel Sekreteri Altunsu ise ajansın yürüttüğü ve hayata geçirdiği çalışmaların amacının Çukurova bölgesini her anlamda üretim ve cazibe merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!