Vali Büyük’ün Nevruz Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Büyük’ün Nevruz Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 11:48

Adana Valisi Mustafa Büyük, “Nevruz; kardeşliğin, dayanışmanın, doğa sevgisi ve yaşama sevincinin, hayata ve birbirimize yeni bir umutla sarılmanın sembolüdür” dedi.
Vali Büyük, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Orta Asya’dan, Balkanlar’daki milletlere kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz’un, her milletin kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı ve doğanın yeniden coşkuyla yaşam bulduğu bir günün başlangıcı olduğu ifade etti.
Nevruz Bayramı’nın, çok geniş bir coğrafyanın yanı sıra Anadolu’da da son derece köklü ve zengin bir geçmişi olduğunu hatırlatan Vali Büyük şöyle devam etti:
"Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart’ta güneş göçmen kuşlar gibi kuzey yarımküreye yönelir. 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Bu nedenle doğanın yeniden hayat bulması Nevruz Bayramı adıyla kutlanır.
Nevruz; karşılıklı sevgi ve saygının, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dayanışmanın, doğa sevgisi ve yaşama sevincinin, hayata ve birbirimize yeni bir umutla sarılmanın sembolüdür. Binlerce yıldır, sevinçte ve kederde birlikte hareket eden, omuz omuza vererek büyük zorlukların üstesinden gelen aziz milletimiz, birlik ve beraberlik gücünün ne kadar önemli olduğunu tarihin her döneminde göstermiştir."
Vali Büyük, Nevruz Bayramını kutladığı vatandaşları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın destekleriyle organize edilen Kazakistan, Tataristan, Karaçay Balkar, Kırgızistan ve Türkiye’den sanatçıların katılımıyla 22 Mart 2015 Pazar günü saat 17: 00’de Merkez Park İçi Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek olan “Kardeşlik ve Dostluk Bayramı-Nevruz” etkinliğine davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!