VakıfBank evindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçından galip ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

VakıfBank evindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçından galip ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 22:35

VakıfBank evindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçından galip ayrıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - VAKIFBANK, kendi evi VakıfBank Spor Sarayı'nda oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında Rus temsilcisi Uralochka-NTMK Ekaterinburg'u 3-1 yendi. Sarı-siyahlılarda Zhu Ting 28 sayıyla galibiyette en önemli rolü oynarken, 17 sayı üreten Milena Rasic ve 14 sayıyla mücadeleyi tamamlayan Lonneke Sloetjes de skora büyük katkı yaptı.

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde yenilgisiz liderliğini sürdüren VakıfBank, kendi evinde oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçından da galibiyetle ayrıldı. Sarı-siyahlılar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu açılış maçında VakıfBank Spor Sarayı'nda ağırladığı Rus temsilcisi Uralochka-NTMK Ekaterinburg'u 3-1'lik sonuçla yendi. Sarı-siyahlılar mücadeleye Naz Aydemir Akyol, Lonneke Sloetjes, Zhu Ting, Milena Rasic, Gözde Kırdar ve Kübra Çalışkan - Gizem Örge ilk altısıyla başladı. VakıfBank, açılış setinin 25-18'le geride tamamladı: 0-1.

Büyük bir çekişmeye sahne olan ikinci sette VakıfBank, Lonneke Sloetjes ve Zhu Ting'in sayılarıyla ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı da 16-14 önde tamamlamayı başardı. Setin sonunda iyi servis atıp blokları devreye sokan sarı-siyahlılar 25-20 ile skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

Üçüncü sete Milena Rasic ve Gözde Kırdar'ın bloklarıyla başlayan VakıfBank, ilk teknik molaya 8-6'lık avantajla girdi. Servisleri daha etkili kullanmaya başlayan sarı-siyahlılar, orta hücumlarda Milena'nin sayılarıyla üstünlüğünü korudu. Kübra'nın servislerinin de devreye girmesiyle VakıfBank seti 25-16'yla kazandı: 2-1.

Dördüncü sete Zhu Ting'in etkili oyunuyla başlayan VakıfBank, ilk teknik molaya 8-3'lük avantajla girdi. Savunma direncini arttıran sarı-siyahlılarda Milena da bloklarıyla skora katkı yapınca, ikinci teknik molayı 16-6 önde tamamlayan VakıfBank seti 25-13 maçı da 3-1 kazandı. Sarı-siyahlılarda Zhu Ting 28 sayıyla galibiyette en önemli rolü oynarken, 17 sayı üreten Milena Rasic ve 14 sayı bulan Lonneke Sloetjes de skora büyük katkı yaptı.

VakıfBank'ın Başantrenörü Giovanni Guidetti maç sonrası yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçımız olması nedeniyle nabzımız biraz yüksek başladık. Karşımızda da çok iyi organize olan disiplinli bir takım vardı. İlk sette sadece bir hata yaptılar. İkinci setle birlikte özellikle blok disiplinimizi sağladık. Bu da maçın kırılma noktası oldu bizim için. Kendimiz gerçekten evimizde hissettiğimiz ilk Şampiyonlar Ligi maçında taraftarımızın desteğiyle oyun ritmimizi yakaladık ve maçı kazanmayı başardık. Bugün bloklarda 21'e 4 üstünlük kurmamız en az galibiyet kadar sevindiriciydi. Önümüzde çok uzun bir yol var. İlk adımı galibiyetle atmak bizim için çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!