Vajinaya maydanoz ölüme de neden olabilir

Güncelleme Tarihi:

Vajinaya maydanoz ölüme de neden olabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 00:00

Ankara Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bostancı, vajinaya maydanoz koymanın düşüğe neden olabileceği uyarısında bulunurken, daha da kötü sonuçlarla karşılaşılabileceğini söyledi.

Ege Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada tıbbi tedavi dışında kadınların yüzde 64.7’sinin bitkilerle tedavide çare aradığının ortaya çıkması üzerine Bostancı, hamile kadınlara önemli uyarılarda bulundu.

Bitkisel tedavinin kadınlar arasında geçmişten bu yana yaygın olduğuna dikkat çeken Bostancı, şunları söyledi:

"Bazı kadınlar jinekolojik şikayetlerinde doktora gitmek yerine sirke ve yoğurt suyu ile maydanoz kullanıyor. Bunların rahatlatıcı etkileri olabilir. Ancak, çok tavsiye etmiyoruz. Özellikle hamile kadınlar kesinlikle kullanmamalı. Çünkü, bu bitkisel tedavi yöntemleri, kimyasal reaksiyon yaratıp rahim kasılmasına yol açıyor. Bu da düşüğe neden olabiliyor."

Gebelikte batıl inanışlar

HALK arasında gebelikle ilgili yanlış inanışların yaygın olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Bostancı, şunları söyledi:

"Halkımız hamilelikle ilgili pekçok şeyi yanlış biliyor. Örneğin, midesi yanan hamile bir kadında bebeğin saç çıkardığına inanılır. Mide yanması midede asidin yemek borusundan yukarı doğru çıkmasından kaynaklanır. Bir de ’hamile kadın saç boyatamaz’ inanışı vardır. Bu da çok yanlış bir bilgi. Saç boyatmayla gebeliğin hiçbir alakası yok. Hamile kadınlar, gazlı içecekler de kullanabilir. Bebeğe hiçbir zararı bulunmaz. Aksine, biz hastalarımıza bu içeceklerden hangisini seviyorsa tüketmelerini tavsiye ediyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!