Uzm. Dr. Yolcu: Aşırıya kaçmayın kısıtlı miktarda et tüketin

Güncelleme Tarihi:

Uzm. Dr. Yolcu: Aşırıya kaçmayın kısıtlı miktarda et tüketin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 12:38

Uzm. Dr. Yolcu: Aşırıya kaçmayın kısıtlı miktarda et tüketin

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da özel bir hastanenin Gastroenteroloji Kliniğinde görev yapan Uzm Dr. Ömer Faruk Yolcu, "Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketimi oldukça artmaktadır. Özellikle kalp-damar hastaları, şeker hastaları, yüksek tansiyon hastaları ve obez bireylerin daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu bireyler, yağlı etler yerine az yağlı ve yağsız etleri aşırıya kaçmadan kısıtlı miktarlarda tüketmelidirler" dedi.
Samsun'da bulunan özel bir hastanenin Gastroenteroloji Kliniğinde görev yapan Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, Kurban Bayramı’nda beslenme konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.Uzm. Dr. Yolcu, Kurban Bayramı’nda sağlığın etlerin kesim aşaması ile başladığını belirterek "Etler uygun koşullarda kesilmezse, doğru pişirilmez, uygun sıcaklıklarda bekletilmezse hayvanlardan insanlara tenya, şarbon, tüberküloz, salmonella gibi hastalıklar bulaşabilmektedir. Kurban Bayramı’nda kırmızı et tüketimi oldukça artmaktadır. Özellikle kalp-damar hastaları, şeker hastaları, yüksek tansiyon hastaları ve obez bireylerin daha çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu bireyler, yağlı etler yerine az yağlı ve yağsız etleri aşırıya kaçmadan kısıtlı miktarlarda tüketmelidirler" diye konuştu.
Etin sindirimi zor besin olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Yalcu, "Özellikle mide- bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir. Etler büyük parçalar yerine tek seferde kullanılacak kadar küçük miktarlarda buzdolabı poşetine konularak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler buzlukta -2 derecede birkaç hafta saklanırken, derin dondurucuda -18 derecede daha uzun süre saklanabilir. Çiğ ve pişmiş etlerin birbirine değmemesi sağlanmalıdır. Dondurulan etler buzdolabının alt bölmesinde bekletilerek çözdürülmeli; çözdürüldükten sonra hemen pişirilmeli, tekrar dondurma işlemi yapılmamalıdır" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!