Uzay meraklıları günlük turlarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uzay meraklıları günlük turlarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 14:58

Uzay meraklıları günlük turlarda buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'deki Uzay Kampı Türkiye, yaz tatiline özel düzenlediği 'Ailelere Özel Günlük Uzay Kampı Turu' ve 'Astro-Tur' programlarını tamamladı.

Yaz boyunca farklı içeriklerde hazırlanan 2 ve 6 günlük programların yanı sıra günlük tur seçeneği de sunan Uzay Kampı Türkiye’nin, 18-19 Temmuz ve 2 Ağustos tarihlerinde düzenlediği günlük turları ilgi gördü. Programlara başta İzmir olmak üzere Manisa, Aydın, Gaziantep, İstanbul gibi farklı illerden toplam 280 kişi katıldı. Programa çocuğuyla birlikte katılan Deniz Baş, "Çocuğum ve benim için heyecan verici bir etkinlik oldu. Merak uyandıran, bilme ve öğrenme isteğini arttıran bir geziydi" dedi.

Ailelere özel günlük Uzay Kampı turunda uzayda tarım, sanal mars gezisi, uzay giysileri, uzayda yaşam, dijital yıldızevi, eğlenceli bilimsel deneyler ve simülatör gösterisi gibi etkinliklere katılan aileler, astro turda ise sihirli kürede güneş sistemi eğitimi, dijital yıldızevinde konum astronomisi, gök atlası yapım atölyesi, eğitim merkezi turu ve teleskopla gökyüzü gözlemi gibi aktivitelere katıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!