GeriSeyahat Uzak ama harika 10 ada
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Uzak ama harika 10 ada

Uzak ama harika 10 ada

Arthur Frommer’s Budget Travel seyahat dergisi, insanların sakin bir tatil geçirebileceği en iyi 10 adayı seçti. Büyük şehirlerin yoğunluğundan uzakta, tamamen izole edilmiş bir tatil peşindeyseniz, siz de bu yazıyı ve adaları göz ardı etmeyin deriz.

AVUSTRALYA - KANGAROO ADASI Avustralya’nın güney sahillerine beyazlar adımlarını ilk attıklarında kangurularla karşılaşmışlar ve onları vurarak yemek saatlerinde değerlendirmişlerdi. Adanın kanguru anlamına gelen ismik, buradan yola çıkarak verilmiş. Avlanan kangurular, insanlardan kaçma içgüdüsüne sahip değillerdi, çünkü bu bölgede hiçbir vahşi hayvan yaşamıyordu. Bugün de bu koşullar devam ediyor. Kangaroo Adası, yüzlerce özel hayvana bir tapınak vazifesi görüyor. Adaya gittiğinizde görmeye değer birkaç güzellik şöyle; bozulmamış plajlar, yalçın kayalar, okaliptus ormanları...

PANAMA - BASTİMENTOS ADASI Yaklaşık yedi kilometrelik uzunluğuyla Playa Larga plajı, deniz kaplumbağalarına eşsiz bir dinlenme yeri sağlıyor. Maymunlar ise yağmur ormanında sürekli sıçrayarak vakit geçiriyorlar. Ayrıca bu bölge ormanda zıplayan kırmızı desenli ve zehirli iğnesi olan kurbağalarıyla biliniyor (Zehirleri yenmedikçe ve yaraya değdirilmedikçe bir sorun çıkarmıyorlar). Bastimentos’ta sayısız plaj ve dalış alanı var.

AZOR ADALARI - FAIAL ADASI Yüzyıllar önce gemiler Yeni ve Eski Dünya arasındaki yolculuklarında, Faial’ın ana durağı olan Horta’da mola verirlerdi. Yatlar ve balıkçı tekneleri, bugün hálá Faial’ın limanına uğramadan geçemiyorlar. Ama Avrupalılar’ın ilgisini daha çok volkanik alanlar, siyah plaj kumu ve dinlendirici ada müziği çekiyor.

İSKOÇYA - HARRIS ADASI Yalçın granit kayalıklar, yeşille kaplı dağlar, balıkçı kasabaları, gizemli tarihi harabeler ve sakin göller... Parlak kum ve kobalt mavisi deniz de cabası.

FRANSA - BARTHELASSE ADASI Ortaçağ’da Avignon’da yaşayan papalar duvarla çevrili şehirlerindeki gürültüden biraz olsun uzaklaşmak, Rhone Nehri’nin üzerindeki bir sığınağa ulaşmak için bir köprüden geçerlerdi. Yüzyıllar sonra, Barthelasse ve yakınındaki üzüm bağları, sebze bahçeleri, armut ve elma ağaçlarıyla bilinen Piot Adası hálá harika bir giriş kapısı konumunda. Bu iki nehir adası birbirlerine taş yolları, ahşap yürüyüş yolları ve düzensiz köy yollarıyla bağlanıyor.

MEKSİKA - HOLBOX ADASI Burada hayat diğerlerinden biraz daha farklı. Kasaba meydanında orada yaşayanların çeşitli oyunlar oynadığı bir basket sahası ve bunun çevresinde bildiğimiz butiklerle kıyaslayamayacağımız kadar basit birkaç dükkan bulunuyor. Adada otomobil yerine, golf arabasına benzeyen taksiler ziyaretçileri taşıyor. Hiçbir gece kulübü, lüks otel, telefon servisi ve ATM bulunmuyor.

FİJİ ADALARI - OVALAU Adanın geçmiş zamandaki eğlenceli ama bir o kadar da gürültülü mekanları düşünülürse, son yıllarda oldukça sakin ve kaliteli bir hayat sürüyor. Şimdilerde adada iyi mağazalar ve birkaç iyi restoran yer alıyor. Ovalau’nun önemli bir eksikliği de kumsalının olmaması. Ancak etrafındaki mercanlık dalmak için ideal.

HIRVATİSTAN - KORCULA ADASI Bu ada tam bir hazine. Çünkü "Eski Şehri" 15 ve 16. yüzyıllardan günümüze kadar kendisini korumayı başarmış dar sokaklar, Ortaçağ’dan kalma beyaz taş evlerle çevrili. 14. yüzyıldan kalma şehri saran duvarlar, parlak mavi renkteki suya bakıyor.

BREZİLYA - ILHA GRANDE ADASI Yoğun tropikal ormanın bulunduğu adada motorlu taşıt, daha da garibi yol yok. Ormanın içinden adayı çepeçevre dolanan bir patika var, o kadar. Yani en iyi yürüyüş ayakkabınızı getirmenizde fayda var. Ya da kano kullanarak adadaki plaj ve koyları keşfedebilirsiniz.

JAPONYA - MİYAJİMA ADASI Hiroşima’dan feribotla 10 dakikalık uzaklıktaki adaya yaklaşırken ilk göreceğiniz şey denizin yaklaşık 20 metre üzerindeki "O-torii", yani "Büyük Kapı." Adada yapacağınız turla, Itsukushima-jinja Anıtı da dahil olmak üzere birçok anıt, tapınak ve beş katlı "pagoda"yı görebilir; sessiz sokakları ve bahçeleri gezebilirsiniz.
False