Ünye’de 20 bin kişiye aşure ikram edildi

Güncelleme Tarihi:

Ünye’de 20 bin kişiye aşure ikram edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 17:18

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ünye Fahri Çalışanlar Derneği ve Ünye Belediyesi işbirliğiyle 11.'si düzenlenen Aşure Programı’nda Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda kazanlarda hazırlanan 20 bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi.

Ünye Fahri Çalışanlar Derneği Başkanı Fahrullah Yaldırak, derneklerinin veren el ile alan el arasında bağ kuran yardım kuruluşu olduğunu, 11 yıldır aşure programını düzenlediklerini söyledi.

Muharrem ayının ve Aşure Günü'nün İslam tarihi için önemli anlamlar yüklendiğini ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şunları kaydetti:

"Muharrem ayı Allah’ın Kuran’ı Kerim’de recep, şaban ve ramazan ayından sonra 4. olarak haram ay olarak, yani savaşın dahi durduğu ay olarak nitelemektedir. Bugün birliktelik, kardeşlik ve hoşgörünün paylaşıldığı aşuremizi paylaşmak üzere buradayız. Aşure gününe baktığımızda insanlık tarihi için önem arz edecek olayları Allah’ın bugüne sığdırdığını görüyoruz. Hz. Adem’in tövbesi bugün kabul edilmiştir, Hz. Nuh’un gemisi bugün Cudi Dağı'na oturmuştur, Hz. Eyüp hastalığından bugün kurtulmuştur, Hz. İbrahim ateşten bugün kurtulmuştur ve Hz. Yunus balığın karnından bugün kurtulmuştur, Hz. Davut’un duası bugün kabul edilmiştir, Hz. Yusuf kuyudan bugün kurtulmuş ve Yusuf’un babasının kör olan gözleri bugün açılmıştır ve Hz. Hüseyin bugün katledilmiş ve İslam coğrafyası Yezit’i lanetlemek suretiyle bu öfkeyi ve yapılan bu davranışın ne kadar barbarca olduğunu göstermeyi kendilerine bir borç bilmişlerdir. İslam tarihi açısından son derece önemlidir. Bir çok hadisenin Allah tarafından sığdırıldığı bu anlamlı ve güzel günde sizlerle beraber olmak, var olanı paylaşmak, aynı tencereden, aynı kaptan yemek yemek bizim için önemlidir.”

Haberin Devamı

Hazırlanan aşureler meydanda kurulan masalara servis edilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!