Üniversiteden sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:13

Üniversiteden sağlık taraması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından, Döşemealtı Karataş Mahallesi'nde 'Toplum Sağlık Taraması ve Eğitimi' konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri mahalle meydanında, vatandaşların kilo ve boylarını ölçerek beden kitle indekslerini hesapladı. Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Akcan, 'Toplum Taraması ve Eğitimi' etkinliğiyle halkın kan şekeri ve kan basınçlarını ölçmeyi, ölçüm sonuçlarına göre beslenme, ilaç kullanımı, hastalık yönetimi ve kanser hakkında eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Akcan, etkinliğin öğretim görevlisi hemşire Emeti Erdoğan rehberliğinde, 24 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yrd. Doç Dr.Akcan, 85 kişinin kan şekeri ve kan basıncını ölçtüklerini vurgulayarak, "Ayrıca beden kitle indeksleri hesaplandı. 85 kişiye sonuçlarına göre bireysel eğitimler verildi ve gerekli yönlendirmeler yapıldı. Etkinlik kapsamında Karataş Köyü halkıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü de gerçekleştirildi" dedi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!