Üniversite öğrencileri güne sıcak çorba ile başladı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencileri güne sıcak çorba ile başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 15:30

Üniversite öğrencileri güne sıcak çorba ile başladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Boğazı, Güney Marmara ve Adalar hattında hizmet veren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) 3 farklı noktasında üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikram etti.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM), Teknik Bilimler ve İlahiyat Fakültesi bahçesinde ocak-şubat arasındaki bir aylık aranın ardından haziran ayına kadar her gün 08.00 ile 10.00 saatleri arasında öğrencilere sıcak çorba ikramı yapılacak. Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, Gestaş olarak, Çanakkale'nin sosyal faaliyetlerine her anlamda destek olmanın kurumsal olarak önem verdikleri bir konu olduğunu söyledi. Bu tür sosyal faaliyetlere bireysel olarak da çok önem verdiğini belirten Volkan Uslu, "Bu noktada kısa bir zaman önce Gestaş ile 'Çanakkale'nin Evlatları Dünyaya Açılıyor Projesi' gerçekleştirdik.15 tane üniversite mezunu arkadaşımızı yurt dışına gönderdik. Malezya'ya dil okuluna gönderdik onlar eğitimini tamamladılar, geldiler. Çeşitli sosyal faaliyetler yapıyoruz. Üniversiteyle de her zaman akademik işbirliği, sosyal kültürel faaliyetlerde işbirliği, öğrenci etkinliklerinde destek olmaya çalışıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Hepimiz öğrencilik dönemi yaşadık. Kahvaltı en büyük sorunlardan birisi. Hazır bir kahvaltı olması, sıcak bir çorba olması sıcak bir sandviç olması öğrenciler için çok anlamlı. Hem sağlıklı gelişim için hem eğitim faaliyetlerine destek olmak amacıyla biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Üniversitenin çeşitli noktalarında bugünden itibaren akademik yıl sonuna kadar çorba ikramımız olacak" dedi.

Üniversite öğrencilerine yapılan her desteğin, Türkiye'nin geleceğine yapılmış bir destek olduğunu belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Desteğin niteliğinden ziyade üniversitede okuyan öğrencilerimize verilen önemi göstermesi açısından hem psikolojik olarak öğrencilerimizin yanında yer almamızı göstermemizi açısından hem de onları maddi olarak destekleme açısından Türkiye'nin geleceğine yapılan bir destektir. Gestaş'ı birçok faaliyette destekleyici kuruluş olarak görüyoruz. Üniversite öğrencilerimizin bir kez daha yanında yer alması anlamında önemli bir katkı diye düşünüyorum. Bu bir günlüğüne değil de bütün eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek olması da çok anlamlı ve önemli bir faaliyet" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan çorba dağıtımında öğrencilere ilk çorba ikramını, Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal yaptı.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!