Ulaşım üssü olacağız

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım üssü olacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 00:00

Kırıkklae Valisi Yusuf Güner, kentte geçirdiği bir yılın değerlendirmesini yaptı. Vali Güner, “Bu şehirdeki, ‘Hep birlikte her şey Kırıkkale için’ sloganımı hayatın içine sokmak bizleri gururlandırmaktadır. Kenti, Türkiye’nin ulaşım üssü haline getireceğiz” dedi.

Polis Evi’nde düzenlenen bir yılı değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Üniversite Rektörü Prof.Dr. Ekrem Yıldız, vali yardımcıları, il müdürleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı. Vali Güner, toplantıda yaptığı konuşmada, Kırıkkale’nin Türkiye’nin önemli sanayi tesisleri ve akarsularına sahip cazibe merkezi olduğunu belirterek, kentin 1925 yılında Makine ve Kimya Endüstri Kurumu’na ait fabrikaların temellerinin atılmasıyla kurulup, gelişmesi 85 yıllık bir süreci kapsayan Cumhuriyet kenti olduğunu söyledi.
Hergün gelişiyor
Kırıkkale’nin, Ankara’nın hemen yanı başında oto yolları, TÜPRAŞ rafinerisi, Kırıkkale Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi ve toprağa hayat veren Kızılırmak Nehri ile her gün büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu kaydeden Güner, “İlimizde, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2009 yılında 6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. İlimizde 13.500’ü kamu çalışanı olmak üzere toplam 24.660 işçi çalışmaktadır. Yapılan bir değerlendirmede Kırıkkale ilinin yaşanabilir kentler açısından kolaylık, güvenlik eğitim, sağlık, kent hayatı, ekonomi kriterleri bakımından 81 il arasında yine 11’inci sırada bulunduğunu da hatırlatmak istiyorum. ” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!