UİB'den firmalara destek

Güncelleme Tarihi:

UİBden firmalara destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 11:56

UİB'den firmalara destek

Haberin Devamı

BURSA-(DHA)  ULUSLARARASI rekabetin en üst düzeyde yaşandığı günümüzde, firmaların rekabet gücünü artırmak adına yeni uygulamalar hayata geçiriliyor. 2023 yılı için belirlenen ekonomik hedeflerin yakalanması ve ihracatçıların uluslararası pazarlardaki rekabet edebilirlik seviyelerinin gelişmesini hedefleyen Ekonomi Bakanlığı, firmaların yenilenen destek ve teşvikler konusunda bilgilendirilmesi için kolları sıvadı. 

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB)  evsahipliğinde 15-16 E ylül 2017 tarihlerinde  180 firmayı ziyaret edecek. Bu kapsamda, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir ve Bandırma’da ihracatçı firmaların bilgilendirilmesi amacıyla İhracat Genel Müdürlüğü; İthalat Genel Müdürlüğü; Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü; Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan 80 kişilik heyet, 4 ilde toplam 180 firmaya gdecek. Bakanlık nezdinde yürütülen işlemlerin hızlandırılması ve yenilenen destek araçları ile teşvik uygulamaları hakkında bilgilendirme yapacak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak. 

Ekonomi Bakanlığı tarafından UİB evsahipliğinde düzenlenecek olan ziyaretlerin ihracatçı firmalar açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu, "Bakanlığımızın çok ciddi teşvik ve destekleri var. Bu destekler, firmalarımızın sürdürülebilir başarısı için oldukça önemli. Firmalarımızın her anlamda fayda sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!