TÜZDEV'den İslam ülkelerine "enderun" modeli

Güncelleme Tarihi:

TÜZDEVden İslam ülkelerine enderun modeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 14:30

- TÜZDEV Başkanı Tekden: "İslam ülkelerine yönelik Endurun tarzı bir model geliştirdik. Bu ülkelerde şube açmayı planlıyoruz"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Başkanı Kemal Tekden, İslam ülkelerine yönelik enderun tarzı bir model geliştirdiklerini ifade ederek, "Bu ülkelerde şube açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekden, yaptığı yazılı açıklamada, İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) kanalıyla projeler hazırladıklarını belirtti.

Projelerini SESRIC yönetimine sunduklarını anlatan Tekden, "İslam ülkelerine yönelik enderun tarzı bir model geliştirdik. Bu ülkelerde şube açmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kemal Tekden, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin elindeki deha çaplı çocukları başka ülkelere kaptırmaması için bu çocukları tespit edip eğitmesi gerekiyor. Ecdadımız Osmanlılar bu işi çok güzel yapmışlar, enderunu 'insan yetiştirme üssü' olarak hayata geçirmişlerdi. Osmanlı'nın kurduğu o sistem şu anda dünyanın başka ülkelerinde uygulanıyor. Biz de TÜZDEV'i enderun sistemini örnek alarak kurduk."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!