Türkiye'nin "mozaik mirası" Gaziantep'te konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin mozaik mirası Gaziantepte konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 16:48

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, "Avrupa miras günleri" paneli düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle Zeugma Mozaik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde, mozaiklerin tarihsel önemi anlatıldı.

Panelde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görevli arkeolog Dr. Şehnaz Eraslan, "Antik Dönem Mozaiklerindeki Mitolojik Tasvirlerden Örnekler", Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Pamir, "Antik Dönem-Antakya Mozaikleri", Dr. Işıl Işıklıkaya, "Antik Dönem-Perge Mozaikleri", Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeloloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Türkiye’deki Mozaik Çalışmaları" ve Zeugma Mozaik Müzesi'nde görevli arkeolog Abdülkadir Fıstıkçı, "Gaziantep'te Mozaik ve Mozaik Müzesi' konulu sunum yaptı.

Haberin Devamı

Panelde, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir de konuşma yaptı.

- Geçmişten günümüze "mozaik mirasımız" sergisi

Panel kapsamında, Onat Kutlar Salonu, Bayazhan Kent Müzesi ve SANKO Park Alışveriş Merkezinde "Geçmişten Günümüze Mozaik Mirasımız" sergisi açıldı. Sergide, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi'ndeki kursiyerleri ile Uluslararası Mozaik Sanatçıları Derneğince hazırlanan mozaik eserleri yer aldı.

Sergide ayrıca, yaklaşık 50 mozaik sanatçısı atölye çalışması yaptı. Mikro ve cam mozaik sanatçıları da mozaik yapımında kullanılan ileri teknikler hakkında bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!