Türk sinemasına damga vurmuş filmler Yenimahalle’de

Güncelleme Tarihi:

Türk sinemasına damga vurmuş filmler Yenimahalle’de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 11:23

Türk sinemasına damga vurmuş filmler Yenimahalle’de

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE’de yaşanan olaylardan dolayı Yenimahalle Belediyesi tarafından ertelenen "Açık Hava Sinema Günleri" 1 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

Türk sinemasına damga vurmuş ölümsüz yapımların yer alacağı sinema günlerinde, gişe rekorları kıran en iyi filmler vatandaşlarla buluşacak. Özellikle yaz akşamlarında vatandaşların birbirleri ile kaynaşmaları ve iyi vakit geçirmelerini amaçladıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Halkımızın hem terör olayları hem de 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla umutsuzluğa ve mutsuzluğa kapılarak evlerine kapanması yerine birbirleriyle kaynaşmasını, bu psikolojiden biran önce kurtulmasını hedefliyoruz. Sanat, insan ve toplum ruhunu iyileştiren en önemli ilaçtır” dedi.

HEM GÜLDÜRECEK, HEM DE DUYGULANDIRACAK

Her yıl ilçe halkına açık hava sinema izleme keyfini yaşatan belediye, bu yaz gerçekleşecek olan sinema günleri ile izleyicisini hem güldürecek hem de duygulandıracak. Gönüllere taht kurmuş Yeşilçam yapıtlarının gösterime sunulacağı etkinlikte, Kemal Sunal, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve beyaz perdede yer almış birçok usta oyuncu filmleriyle Yenimahallelilere unutulmaz yaz akşamları yaşatacak.

YENİMAHALLELİ SİNEMASAVERLER FİLME D OYACAK

Müzik kariyerinin ardından oyunculuk ve yönetmenliğe soyunan Mahsun Kırmızıgül’ün filmi, Mucize'nin de yer alacağı gösterimde Yenimahalleli sinemaseverler filme doyacak. Öte yandan Bir Küçük Eylül Meselesi, Senin Hikâyen, Hayattan Korkma, Anadolu Kartalları gibi Türk sinemasına damga vurmuş filmler de Yenimahallelilerin beğenisine sunulacak.

iİLK GÖSTERİM MEYDAN AVM ÖNÜNDE

Açık hava sinema günleri Batıkent’te bulunan Meydan AVM’de "Mucize" filmiyle start alacak. Mısır ve içecek ikramlarının da olacağı gösterimler tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!