Türk Polis Teşkilatı 170 Yaşında

Güncelleme Tarihi:

Türk Polis Teşkilatı 170 Yaşında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 15:35

BAYRAMİÇ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ POLİS TEŞKİLATININ 170. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıldönümü, Çanakkale’nin Biga, Bayramiç ve Gelibolu ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, Polis Haftası kutlamaları nedeniyle iskele meydanındaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Buradaki törene gelinmeden önce, polis araçlarına bindirilen öğrenciler, ilçe içinde gezdirildiler. Daha sonra Atatürk Anıtı önüne gelinerek, çelenk konuldu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve sonra da İstiklal marşı okunarak bayrak göndere çekildi. Öğrenci polis haftası nedeniyle yazdığı şiirini okudu ve buradaki tören sona erdi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Baro Temsilcisi Av. Erdoğan Doğan ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra, Emniyet Müdürlüğü binasında kutlama tebriklerini kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam, halkın güvenini sağlamak, halkın huzur içinde yaşaması için ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini belirterek, hizmetleri yerine getirirken de dayanışma ve Adalet anlayışı içerisinde olduklarını söyledi.
Türk polis teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü, Biga’da törenlerle kutlandı. Törende, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Komiser Yardımcısı Yakup Kara bir konuşma yaptı. Kara, “Suç adı verilen eylemler, vatandaşların en önemli haklarını ihlal eder. Polisimiz toplumun en problemli suça meyilli kesimiyle muhatap olmakta, aykırı davranış gösteren, suç işleyerek toplumsal düzeni bozan veya bozmaya çalışan kişilerle mücadele etmektedir. Polisimiz bu görevleri yerine getirirken demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğunu asla unutmayarak, kanunların kendisine verdiği yetki çerçevesinde insan haklarına saygılı hukukun üstünlüğü prensibine bağlı kalmaya devam edecektir" dedi.
Bayramiç Emniyet Müdürlüğü polis teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Bayramiç Emniyet Müdürlüğü polis teşkilatının kuruluşunun 170. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Yıldırım Akbulut Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada yapılan ilk törenin ardından Bayramiç Emniyet Müdürlüğü kuruluş yıldönümü münasebetiyle emniyet müdürlüğü binasında bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona ilçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nazmi Çaytaş, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Ok, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yaşar, Cumhuriyet Savcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Hakim Emre Turgut, Hakim Halil Ünlü, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli ile Emniyet Müdürlüğünde görev yapan personel katıldı. Daha sonra ise görevi başında şehit olan emniyet mensupları için Çarşı camiinde mevlit okutup halka pilav ikramında bulunuldu.
Emniyet Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü Çan’da kutlandı. Atatürk Şehir meydan’ında başlayan törene Garnizon Komutanı Üsteğmen İsmail Can, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, Daire Amirleri ve 23 Eylül Orta Okulu Öğretmen ve Öğrencileri katıldı. Program İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğureli’nin Atatürk Büstüne Çelenk Konmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, “Kurulduğu 1845 yılından bu yana vatandaşımızın huzur ve güveninin sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan teşkilatımız, bu yılda kuruluşunu, devletimizin geleceği, milli birlik ve beraberliğin sağlanması ve güvenliğin temini yolunda canı pahasına verdiği başarılı hizmetleri ile gurur içerisinde kutlamaktadır. Hiç şüpheniz olmasın ki, teşkilatımız insanlarımızın ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlama ve sağlanan bu ortamı devam ettirme görevini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılık ve başarı ile yerine getirecektir” dedi. Atatürk Anıtındaki törenden sonra İlçe öğretmen evinde Kokteyl düzenlendi. Kokteyl’e Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu’da katılarak emniyet mensuplarının gününü kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!